Tri naleta na srne na cestama u riječkoj regiji u samo jednom danu

Napisao/la  Srijeda, 29 Siječanj 2014 12:58

nalet-divljacNa cestama Primorsko-goranske županije u ponedjeljak su se dogodile tri prometne nesreće s naletima divljači na vozila. Dva su se slučaja zbila na Jadranskoj magistrali: na području Selca srna je istrčala na cestu nešto poslije 10 sati, a sedam sati kasnije druga je srna podletjela pod auto u Kostreni. Navečer, oko 22 sata, srna je udarila u vozilo na cesti na području Velog Brguda. Jedna srna je uginula na mjestu događaja, druga je ozlijeđena, a treća je nakon udarca u vozilo otrčala u šumu.

dead-deer-car

Na cestama Primorsko-goranske županije u ponedjeljak su se dogodile tri prometne nesreće s naletima divljači na vozila.

Dva su se slučaja zbila na Jadranskoj magistrali: na području Selca srna je istrčala na cestu nešto poslije 10 sati, a sedam sati kasnije druga je srna podletjela pod auto u Kostreni. Navečer, oko 22 sata, srna je udarila u vozilo na cesti na području Velog Brguda

Jedna srna je uginula na mjestu događaja, druga je ozlijeđena, a treća je nakon udarca u vozilo otrčala u šumu.

Nije bilo ozlijeđenih osoba, a oštećenja su zabilježena na vozilima koja su udarila u divljač. Ukupna šteta na autima procijenjena je na deset tisuća kuna.

Policija je izvijestila da su brigu oko uginule i ozlijeđene divljači preuzeli  lovnici nadležnih lovačkih društva, što vjerojatno znači da je preživjela samo jedna srna, ona koja je pobjegla u šumu.

Novi list, F.V., 28.01.