Tri crne vijesti

Napisao/la  Srijeda, 15 Siječanj 2014 07:44

stop-trakaU šumskom predjelu nedaleko od Apatovca, 51-godišnjak je tijekom protuzakonitog lova iz puške ustrijelio drugog 51-godišnjaka koji je od zadobivenih ozljeda umro na mjestu nesreće. Na imotskom području pak priveden je 66-godišnjak koji je lovačkom puškom ranio 36-godišnju ženu. U subotu, 11. siječnja, oko 16.30 sati, tijekom organiziranog lova na predjelu Lipovac u Općini Slivno, 31-godišnji policijski službenik, koji je bio izvan službe, hicem iz lovačke puške nehotice je ranio 62-godišnjaka koji je na istom predjelu bio u neovlaštenom lovu te ga tom prilikom teško ozlijedio.

U šumskom predjelu nedaleko od Apatovca, 51-godišnjak je tijekom protuzakonitog lova iz puške ustrijelio drugog 51-godišnjaka koji je od zadobivenih ozljeda umro na mjestu nesreće. Lovačka tragedija u križevačkom kraju dogodila se 13.01. oko 22 sata. Neslužbeno se doznaje da dvojica muškaraca nisu zajedno krenuli u lov te da je osumnjičeni 51-godišnjak prije ispaljenog hica bio uvjeren da se pred njim nalazi divljač. Sumnja se da su obojica bila u krivolovu.

Na imotskom području pak priveden je 66-godišnjak koji je lovačkom puškom ranio 36-godišnju ženu. Ranjavanje na imotskom području dogodilo se u u Prološcu Donjem, nakon što je muškarac pucao iz sačmarice ispred kuće te ženi nanio lakše ozljede pogodivši je jednim hicem u ruku. Šezdesetšestogodišnjak koji legalno posjeduje lovačku pušku tom prilikom je oštetio i fasadu kuće. Kako se doznaje iz MUP-a, slijedi mu prijava za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

U subotu, 11. siječnja, oko 16.30 sati, tijekom organiziranog lova na predjelu Lipovac u Općini Slivno, 31-godišnji policijski službenik, koji je bio izvan službe, hicem iz lovačke puške nehotice je ranio 62-godišnjaka koji je na istom predjelu bio u neovlaštenom lovu te ga tom prilikom teško ozlijedio - izvijestila je Policijska uprava. Ozlijeđeni 62-godišnjak je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Zbog osnovane sumnje da je iz nehaja počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Nadajmo se da se ovakvi trisevi crnih vijesti neće više ponavljati. Apeliramo na lovce: OPREZA NIKADA DOSTA!

Dubrovački.hr, N., 13.01.; T-portal.hr, J.D., 14.01.
Zadnja izmjena Srijeda, 15 Siječanj 2014 07:57