Krivolovci ustrijelili jelena u selu Malik

Napisao/la  Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 14:27

krivolov 1Novi slučaj krivolova na području Bosiljeva, u blizini sela Malik. Kriminalna ekipa na tom području i dalje hara.
Posljednja žrtva krivolova je jelen, ubijen jučer, tek dvjestotinjak metara od sela Malik u općini Bosiljevo. Riječ je o županijskom otvorenom lovištu 4/153 Ravno - Zapad gdje  obrt "Tonković" provodi mjere uzgoja i zaštite divljači, a vlasnik obrta Biserko Tonković je lovozakupnik, ali i lovočuvar. Upravo je Tonković u redovnom obilasku područja, jučer i zatekao strašnu sliku.

krivolov 1Novi slučaj krivolova na području Bosiljeva, u blizini sela Malik. Kriminalna ekipa na tom području i dalje hara

Bosiljevo - Kriminalna ekipa krivolovaca na području Bosiljeva i dalje hara.

Posljednja žrtva krivolova je jelen, ubijen jučer, tek dvjestotinjak metara od sela Malik u općini Bosiljevo.

Riječ je o županijskom otvorenom lovištu 4/153 Ravno - Zapad gdje  obrt "Tonković" provodi mjere uzgoja i zaštite divljači, a vlasnik obrta Biserko Tonković je lovozakupnik, ali i lovočuvar. Upravo je Tonković u redovnom obilasku područja, jučer i zatekao strašnu sliku.

Ovo lovište prostire se na 1627 hektara.

- Tek dvjestotinjak metara od sela Malik pronađeni su tragovi krivolova, a prema ostacima utrobe, ali i ostalim detaljima, u krivolovu je odstrijeljen jelen, kaže nam Tonković koji je sve prijavio policiji, a oni danas rade očevid.

Tonković koji je postao zakupnik lovišta prije pola godine, odlučan je da krivolovu stane na kraj. Primjećuje i sam sve manje divljači na tom području, osobito oko sela Malik.

- Odlučan sam tome stati na kraj, kaže za Radio Mrežnicu. 

Krivolov na području Bosiljeva nije od jučer, no postaje sve češći, a krivolovci hrabriji jer očito ovim kaznenim djelima nitko ne može stati na kraj.

Radio Mrežnica već je u nekoliko slučajeva izvještavala o ovoj temi. Javna je tajna da upravo na tom području djeluje prava kriminalna skupina krivolovaca koji nemilosrdno ubijaju divljač. Meso divljači završava na crnom tržištu, a novac u džepovima krivolovaca.

Vrijednost jučer odstrijeljenog jelena procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Izvor: radio-mreznica

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 14:51