Dobio pet godina: Srpski povratnik iz Medačkog džepa koji je bombom kraj čeke ubio lovca

Napisao  Utorak, 03 Prosinac 2013 19:16

milan-uzelac-bombas-120Uzelac je na sudu odgovarao za općeopasnu radnju sa smrtnom posljedicom, no nije dobio najvišu kaznu jer, kako piše u sudskom zapisniku, u stvari nije želio smrt te osobe. Na pet godina zatvora u utorak je na Županijskom sudu u Karlovcu nepravomoćno osuđen Milan Uzelac iz okolice Gospića, koji je još u srpnju prošle godine na stablu kraj lovačke čeke postavio ručnu bombu. Bomba je eksplodirala i usmrtila lovca Milana Matića.

Uzelac je na sudu odgovarao za općeopasnu radnju sa smrtnom posljedicom, no nije dobio najvišu kaznu jer, kako piše u sudskom zapisniku, u stvari nije želio smrt te osobe.

Na pet godina zatvora u utorak je na Županijskom sudu u Karlovcu nepravomoćno osuđen Milan Uzelac iz okolice Gospića, koji je još u srpnju prošle godine na stablu kraj lovačke čeke postavio ručnu bombu. Bomba je eksplodirala i usmrtila lovca Milana Matića.

milan-uzelac-bombas

Kako javljaju sudski vještaci sudac nije izrekao vosoku kaznu jer se prema zakonu ne radi o klasičnom ubojstvu jer je počinitelj bio svjestan opasnosti koju čini postavljanjem eksplozivne naprave, ali u stvari nije želio smrt te osobe.

On je, tvrdila je optužba u postupku, izvadio osigurač te žlicu uglavio u krošnju. Kad se lovac penjao na čeku, bomba je bila aktivirana. Dakle riječ je o ubojstvu iz nehaja.

Optuženik se branio kako su mu lovci dvije godine pucali oko kuće, a policija da je ignorirala njegove prijave. Mislio je da će nalaznik bombe prijaviti to policiji te da će policija doći konačno do njega, jer lovci stalno pucaju iznad kuće, pravdao se Uzelac.

Njegov odvjetnik Ljubiša Drageljević prije izricanja presude poručio je da mu sud povjeruje jer nije imao namjere nikoga ubiti, te da vjeruje da će uzeti u obzir njegovo priznanje i smanjiti mu kaznu.

 

Izvor: dnevno.hr Autor: M.M.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Datum: utorak, 03. prosinca 2013.
Zadnja izmjena Utorak, 03 Prosinac 2013 19:33