Promocija lovačke salame DOBRA KOB

Napisao  Srijeda, 29 Veljača 2012 20:22

LOVAČKI GASTROŠOU - EKSTRA DELICIJA ČAROBNJAKA LOVAČKE KUHINJE DARKA KIRINA IZ TOPOLOVCA

Kirin-240212U Splitu je, u prodavaonici lovačke opreme Dobra kob d.o.o., promovirana potpuno nova  salama  od divljačine ( jelen, divlja svinja i drugi sastojci) naziva DOBRA KOB.
Zakoniti otac ove odlično primljene salame od divljačine je ,nitko drugi nego pravi čarobnjak plodova tavana, meštar od lovačke kužine Darko Kirin iz Topolovca kod Siska.
Lovci koji su se slučajno zatekli, ili su došli „njušeći „ odličan zalogaj, koji se rijetko može okušati u dalmatinskim lovačkim prostorima, nakon što su degustirali Kirinovu salamu DOBRA KOB , učestvovali su  i u svojevrsnoj mini anketi.

 

kirin 1LOVAČKI GASTROŠOU - EKSTRA DELICIJA ČAROBNJAKA LOVAČKE KUHINJE DARKA KIRINA IZ TOPOLOVCA

U Splitu je, u prodavaonici lovačke opreme Dobra kob d.o.o., promovirana potpuno nova  salama  od divljačine ( jelen, divlja svinja i drugi sastojci) naziva DOBRA KOB.
Zakoniti otac ove odlično primljene salame od divljačine je ,nitko drugi nego pravi čarobnjak plodova tavana, meštar od lovačke kužine Darko Kirin iz Topolovca kod Siska.
Lovci koji su se slučajno zatekli, ili su došli „njušeći „ odličan zalogaj, koji se rijetko može okušati u dalmatinskim lovačkim prostorima, nakon što su degustirali Kirinovu salamu DOBRA KOB , učestvovali su  i u svojevrsnoj mini anketi. Više od 50 ljubitelja slasnog lovačkog zalogaja i vrhunskog specijaliteta plodova tavana izjasnilo se da nikad nisu jeli tako nešto, jer je meštar Kirin doista pokazao vrhunsko znanje, umijeće i vještinu svojih prstiju.

- Lovačka salama DOBRA KOB  je doista izvanredan proizvod, koji je nastao nakon mojih dugogodišnjih iskustava sa pripravom salame i sličnih proizvoda od divljači, izjavio nam je Darko Kirin, kojega inače rado ugosti sam vrhunski lovac Ivica Todorić u svojem lovištu u Moslavini.

Salama je rađena po mojem receptu: sve što je u njoj je domaće, iz lovišta,dodao je Kirin.  Veliki meštar lovačke kuhinje otkrio je kako u lovačkim  salamama ne smije biti puno „crvenog“ začina. Očito, izvorni sisački čarobnjak je mislio na ljutu papriku ,ali i na druge jake začine.

- Nekidan sam bio na kuhanju gulaša na jednoj lovačkoj fešti u Dalmaciji, istakao je Kirin. Kuhari su pripravili jela od jelenskih i srnećih šnicli u umaku. Sve je bilo u redu dok se divljač nije počela začinjati s travama kamenjara, javorom i ruzmarinom. Ovih trava može biti,ali u ograničenim dozama, jer postaju suviše jaki i slasni zalogaji vrhunske divljači gube na kvaliteti.

- Neka umjesto nas govore naša nepca- stara je parola višestrukog državnog šampiona u spremanju lovačkih delicija i fiša ,meštra Darko Kirina.

 Meštar Darko Kirin predstaviti će svoje gastro umijeće na velikoj promociji salame od divljačine DOBRA KOB  u Splitu  već doskora, u povodu 125. obljetnice splitske Lovačke udruge za gojenje divljači i lov „Split“.

Zadnja izmjena Srijeda, 29 Veljača 2012 21:47