Jeza kod Kostajnice: Vukovi kolju ovce, strahuje se za djecu

Napisao  Ponedjeljak, 28 Studeni 2011 10:54

vuk-dnevnik.jpgJeza u Pounjskim selima na državnoj cesti Dvor - Hrvatska Kostajnica! Vukovi kolju ovce i ulaze u dvorišta.

Budući da su zaštićeni namnožili su se, a lovačka društva smiju ubiti jednog vuka na godinu. Instuticije ne reagiraju, a mještani se boje za djecu.

Kad se iz šume zatrči u selo, srećom, prvo naleti na ovce. 'Ja tamo, bijeli se ovca, valjda se ojanjila ovca, bila je jaka zima, ujutro, sigurno je janje krepalo mislila sam u sebi, a kad tamo ovca zaklana i ispalo sve iz nje', rekla nam je mještanka Ljuba...

vuk-dnevnik.jpg

Jeza u Pounjskim selima na državnoj cesti Dvor - Hrvatska Kostajnica! Vukovi kolju ovce i ulaze u dvorišta.

Budući da su zaštićeni namnožili su se, a lovačka društva smiju ubiti jednog vuka na godinu. Instuticije ne reagiraju, a mještani se boje za djecu.

Kad se iz šume zatrči u selo, srećom, prvo naleti na ovce. 'Ja tamo, bijeli se ovca, valjda se ojanjila ovca, bila je jaka zima, ujutro, sigurno je janje krepalo mislila sam u sebi, a kad tamo ovca zaklana i ispalo sve iz nje', rekla nam je mještanka Ljuba.

Prošao je kroz strujni krug, a spriječio ga nije ni elektročuvar. Iako ga je struja vjerojatno i stresla vuk je žicu pokidao i skočio unutra. Istu priču slušali smo i u susjednom selu. 'Ja sam ustao, ovca gore leži jer je krepala i onda sam zvao veterinara koji je rekao da je krivac vuk', ispričao nam je Ivo. Tamo je pak vuk skakao u vis i to preko žice visoke metar i 20 centimetara.

Stanovnici su u strahu za djecu koji na putu do škole moraju pješačiti 15-ak minuta do autobusa. A ovce su toliko isprepadane da su i one pobjegle kroz struju. Preko granice, u BiH, drugačije rješavaju slične probleme. Jedan mještanin pokazao nam je fotografiju ubijenog vuka kojeg su stavili na poklopac motora automobila da bi uslikali 'trofej'.

 

Izvor: Dnevnik.he | Hrvatska kostajnica, 27.11.2011., 19:57 Autor:B.G./A.E.

 

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58