Studenti stručnog Studija lovstvo i zaštita prirode na terenskoj nastavi u Sloveniji

Napisao  Četvrtak, 03 Ožujak 2011 04:29

 

U-obilasku-remiza.240..jpg

U sklopu terenske nastave iz kolegija Uzgoj sitne divljači, studenti V. semestra stručnog Studija lovstvo i zaštita prirode posjetili su L.D. u Središču ob Dravi u Sloveniji.

Cilj terenske nastave, koju je uz nositelja kolegija, Krunoslava Pintura, vodio gosp. Boris Kolar, dipl.ing.biol.  sa Instituta za zaštitu okoliša u Mariboru, bio je upoznati studente s aktvnostima koje ovo društvo provodi s ciljem podizanja kvalitete staništa za sitnu divljač. Naime, na ovom intenzivno poljoprivrednom području Slovenije članovi lovačkog društva što kupovinom, a što najmom zemlje uspjeli su podići  više od 20 ha uglavnom višegodišnjih i kombiniranih remiza namijenjenih sitnoj divljači...

U sklopu terenske nastave iz kolegija Uzgoj sitne divljači, studenti V. semestra stručnog Studija lovstvo i zaštita prirode posjetili su L.D. u Središču ob Dravi u Sloveniji.

Cilj terenske nastave, koju je uz nositelja kolegija, Krunoslava Pintura, vodio gosp. Boris Kolar, dipl.ing.biol.  sa Instituta za zaštitu okoliša u Mariboru, bio je upoznati studente s aktvnostima koje ovo društvo provodi s ciljem podizanja kvalitete staništa za sitnu divljač. Naime, na ovom intenzivno poljoprivrednom području Slovenije članovi lovačkog društva što kupovinom, a što najmom zemlje uspjeli su podići  više od 20 ha uglavnom višegodišnjih i kombiniranih remiza namijenjenih sitnoj divljači. Na ovaj način, osim povećanja brojnosti sitne divljači u lovištu,  lovačko društvo je svojim aktivnostima stvorilo korisna staništa kojima je povećana bioraznolikost ovog područja, koje pripada ekološkoj mreži Natura 2000.

Prilikom obilaska remiza studentima su predstavljeni rezultati i iskustva stečena prilikom planiranja, podizanja i održavanja remiza kao i provedbe projekta revitalizacije poljoprivrednih područja kojeg je ovo društvo provelo u suradnji s lovnim stručnjacima danskog lovačkog saveza.

 

U-obilasku-remiza.540..jpg

 

Vedran Slijepčević, dr.vet.med.

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58