U L.U. „Fazan" Tomašica tradicija se uspješno nastavlja

Napisao  Srijeda, 19 Siječanj 2011 16:18

19-1-2011-Fazan-slika-1m.jpg Stigao je siječanj, a to za lovce L.U. „Fazan" Tomašica znači druženje s gostima lovcima u svom već tradicionalnom „velikom" siječanjskom lovu.

Dana 16.01.2011. održan je već spomenuti lov u kojem se i ove godine lovila crna divljač i lisica....

Stigao je siječanj, a to za lovce L.U. „Fazan" Tomašica znači druženje s gostima lovcima u svom već tradicionalnom „velikom" siječanjskom lovu.

Dana 16.01.2011. održan je već spomenuti lov u kojem se i ove godine lovila crna divljač i lisica.

Okupljanje lovaca započelo je u 7.30 sati u lovačkom domu uz topli čaj kao okrjepu za predstojeću akciju u kojoj je i ove godine sudjelovalo oko 60-ak lovaca, članova udruge i njihovih gostiju što potvrđuje dobru organizaciju i sposobnost organizacijskog djela lovaca L.U. Fazan Tomašica potpomognuti novim članovima stažistima na koje je udruga ponosna obzirom na njihov angažman pri organizaciji. 19-1-2011-Fazan-slika-2.jpg

Uz nekoliko uvodnih riječi predsjednika udruge g. Zdenka Dmejhala te lovnika g. Zdenka Kožuhara i Siniše Sedlačeka, napravljen je raspored lovaca za pogon i štand te se ubrzo krenulo okušati sreću u lovište.

Lov, koji je trajao cca 2,5 sata, mora se priznati ove godine nije bio uspješan u pogledu odstrjela obzirom da ga nije niti bilo, iako se lovio dio lovišta u kojem najviše obitava crna divljač.

Unatoč izostanku uspjeha u pogledu odstrjela, tradicionalni siječanjski lov ponovo je ocijenjen od strane gostiju udruge i lovaca domaćinske udruge kao uspješan obzirom da se postigao prioritetni cilj udruge, a to je druženje kolega lovaca uz vatru i pokoju kobasicu i špek na štapu na žaru te kuhano vino, a sve to u prirodnom šumovitom okruženju u kojem se lovci kao istinski ljubitelji prirode osjećaju svoji na svom.

Druženje lovaca potrajalo je do kasnih poslijepodnevnih sati.

19-1-2011-Fazan-slika-1.jpg Dalibor Dmejhal
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58