Iz rada LD Tetrijeb Gerovo

Napisao  Nedjelja, 09 Svibanj 2010 05:25
GEROVO - GORSKI KOTAR - Na  redovitoj izbornoj godišnjoj Skupštini L.D. «Tetrijeb» Gerovo koja se održala 17. travnja 2010. (subota) u Osnovnoj školi «Petar Zrinski» u Gerovu izvršen je izbor predsjednika LD za 4 godišnji mandat i za delegata u radu Skupštine LS PGŽ. Na tu funkciju izabran stari predsjednik LD koji je vodio LD "Tetrijeb" proteklih šest godina, gospodin Branko Kovač. Predsjednik LD gospodin Kovač ističe: Samozatajno smo radili i nismo se previše isticali, za ovaj protekli period riješili smo poslovne prostore od 45 m2 u Gerovu u sportskom domu ujedno smo dogradili stepenište za ulazak u naše prostore i 30 m2 prostore deraone sa rashladnim komorama i frižiderima uz pomoć LSPGŽ i same PGŽ naravno sve izgradili dobrovoljnim radom marljivih lovaca LD TETRIJEB GEROVO i uz moj osobni angažman.
Naravno redovno smo izvršavali sve obaveze u lovištu od prihrane, obnove novih hranilica, novih zatvorenih čeka, solišta, sadnje, košnje, prosjeke staza. Redovno izvršavali odstrjel divljači a posebno uspostavili dobru suradnju sa mještanima da smo štete smanjili na usjevima. Redovno izvršavali odstrjel medvjeda a posebno brigu posvetili kod nepodobnih medvjeda.  LINK

Gotovo okomito iznad Zamosta, u usjeku između Hriba i Svete gore, cesta vodi u široku gerovsku udolinu, opkoljenu vijencem visokih brda i gustih šuma. Tu se nalaze mjesta Gerovo, Gerovski kraj, Mali Lug, Smrečje i Vode.

Gerovo je središnje mjesto. Ono je jedno od najstarijih mjesta u Gorskom kotaru, a čak je i jedno vrijeme bilo sjedište Gorskog kotara. Danas je najveće industrijsko mjesto na području Grada Čabra. Iz Gerova putovi vode na Risnjak, Snježnik, Lividragu, na prostrane planinske sjenokoše, lovišta, izvor Kupe. U Gerovu nalazi se i hotel Snježnik, a dostupni su i razni sportski tereni za rukomet, košarku i nogomet.

Gerovo je izazov za sve ljubitelje gorskog , izletničko-rekreacijskog , lovnog , zdravstvenog i vjerskog turizma.


Izvor: www.gorskikotar.com
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58