Dečak: Lovački savez odustao od ZOO hotela

Napisao  Ponedjeljak, 05 Travanj 2010 10:31
zoo_hotel_150.jpgDanas istječe rok za podnošenje prijava na oba natječaja - za prodaju i za zakup objekta ZOO hotela na lijevoj obali Drave, oko kojega se već mjesecima lome koplja. Nakon što prvi, odvojeni natječaji za prodaju i zakup nisu bili uspješni, komunalna tvrtka Unikom, uz blagoslov Grada, 4. ožujka raspisala je nove, usporedne natječaje....
zoo_hotel_150.jpgDanas istječe rok za podnošenje prijava na oba natječaja - za prodaju i za zakup objekta ZOO hotela na lijevoj obali Drave, oko kojega se već mjesecima lome koplja. Nakon što prvi, odvojeni natječaji za prodaju i zakup nisu bili uspješni, komunalna tvrtka Unikom, uz blagoslov Grada, 4. ožujka raspisala je nove, usporedne natječaje.

Kao početnu cijenu za kupnju 2.895 četvornih metara površine, koja uključuje sam ZOO hotel, pristupne ceste i parkirališni prostor, zatražili su 14,37 milijuna kuna, dok bi eventualni zakupnik potpisao ugovor u trajanju od najmanje pet godina, a početni iznos zakupnine s prvotnih sto tisuća ovaj put snižen je na 70 tisuća kuna mjesečno.

Prednost ima potencijalni kupac, ali upućeni tvrde kako danas u 12 sati (zakup) i 13 sati (prodaja), kada su zakazana otvaranja ponuda, čelnici Unikoma i Grada neće ugledati ni jednu zadovoljavajuću. Posebice jer je Hrvatski lovački savez, koji je figurirao kao najizvjesniji kupac, definitivno – odustao. Potvrdio nam je to jučer njegov predsjednik Đuro Dečak.

- Točno, imali smo ozbiljnu namjeru kupiti ZOO hotel za svoje potrebe, jer nam je ta lokacija odlična. No, nakon što nam je predočeno poslovanje ZOO hotela (veliki gubici, nap.a.) i nakon što smo uvidjeli da ima samo 18 soba s 30-ak ležajeva, odustali smo. Nama bi trebao objekt koji može primiti najmanje jedan pun autobus s osobama koje bi dolazile u lov ili turizam. Ovo nam se ne isplati, objasnio je Dečak.

Izvor: Glas Slavonije - T.Levak

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58