Lovac iz puške teško ranio kolegu u trbuh

Napisao  Ponedjeljak, 04 Siječanj 2010 07:06
ŽUPANJA - Odlazak u lov na Dan sv. Stjepana za pedesetdevetogodišnjeg lovca iz Jastrebarskog umalo je bio koban. Naime, njega je tijekom jučerašnjeg prijepodneva iz lovačke puške ustrijelio pedesettrogodišnji lovac iz Vinkovaca. Događaj se zbio u šumi između Županje i Bošnjaka na području Lovačkog društva Paušin, no potpune okolnosti pod kojima se sve odigralo u trenutku pisanja ovog izvješća nisu bile poznate. Policija za sada pretpostavlja da je do ranjavanja došlo slučajno. Lovac je brzo prevezen u vinkovačku Opću bolnicu i hitno operiran. ...
ŽUPANJA - Odlazak u lov na Dan sv. Stjepana za pedesetdevetogodišnjeg lovca iz Jastrebarskog umalo je bio koban. Naime, njega je tijekom jučerašnjeg prijepodneva iz lovačke puške ustrijelio pedesettrogodišnji lovac iz Vinkovaca. Događaj se zbio u šumi između Županje i Bošnjaka na području Lovačkog društva Paušin, no potpune okolnosti pod kojima se sve odigralo u trenutku pisanja ovog izvješća nisu bile poznate. Policija za sada pretpostavlja da je do ranjavanja došlo slučajno. Lovac je brzo prevezen u vinkovačku Opću bolnicu i hitno operiran. Ondje je ustanovljeno da je zadobio prostrijelnu ranu trbuha, koja je bila teška i za život opasna. Lovac se trenutno nalazi izvan životne opasnosti. Lov na divlje svinje organizirao je koncesionar lovišta Vladimir Paušin. Inače, lov je nakon ranjavanja pedesetdevetogodišnjeg lovca iz Jastrebarskog prekinut. Budući da je lov organiziran neposredno nakon Božića, postoje velike sumnje u moguću alkoholiziranost sudionika lova. Međutim, sve će to biti poznato nakon obavljenog očevida i saslušanja svih sudionika događaja. Inače, ovo je druga nesreća u lovištima u Hrvatskoj u tjedan dana. Prije sedam dana stjecajem nesretnih okolnosti Nenad Kero, pjevač i strastveni lovac, slučajno je tijekom lova na divlje svinje između Radošića i Lečevice u Dalmaciji ubio drugog lovca, Ivana Boljata (46) s Klisa.
Nakon usmrćenja lovca, Kero je nazvao policiju čim je shvatio što se dogodilo i priznao im što je učinio. Nakon provedene obdukcije na splitskom KBC-u utvrđeno je da Ivan Boljat zadobio prostrijelnu ranu promjera jednog centimetra na lijevoj strani vrata i još jednu prostrijelnu ranu na desnoj strani prsišta. Policija je ispod noge nesretnog Boljata pronašla pušku papovku, iz koje je bila ispaljena jedna patrona. Pretpostavlja se da je bio u krivolovu.

Objavljeno: | glas-slavonije.hr|  27.12.2009 | Marijan MATASOVIĆ
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58