Zaljubljeni kapitalac naletio je na komad drveta u šumi kraj Županje

Napisao  Ponedjeljak, 09 Studeni 2009 01:35

Jelena starog deset godina iz spačvanske šume kod Županje hormoni su stajali života u tek započetoj sezoni parenja. Zaljubljeni kapitalac slijedio je zov svoje ženke i u snažnom trku kroz šumu naletio na oboreno stablo iz kojega je stršao komad drveta. Drvo od čak pola metra zabilo mu se u prsa i probilo jetra i pluća. Zbog toga je jelen brzo iskrvario....

Jelena starog deset godina iz spačvanske šume kod Županje hormoni su stajali života u tek započetoj sezoni parenja. Zaljubljeni kapitalac slijedio je zov svoje ženke i u snažnom trku kroz šumu naletio na oboreno stablo iz kojega je stršao komad drveta. Drvo od čak pola metra zabilo mu se u prsa i probilo jetra i pluća. Zbog toga je jelen brzo iskrvario.

jelen_probijena_prsa_spacva.jpg
Nesretnom jelenu je drvo probilo jetra i pluća

- To se inače ne događa često, ali se zna da su u vrijeme parenja jeleni ludi od hormona. Mrtvog jelena je pronašao naš šumar. Prvo smo pomislili da se radi o krivolovu, no ozljeda je ipak bila nesretni slučaj. Zvali smo lovočuvara i policiju i obavljen je i očevid. I službeno smo zaključili da je jelen poginuo zbog ljubavi - rekao je Mario Vinković iz Hrvatskih šuma Vrbanja dodajući kako se radilo o vrijednom kapitalcu čije će raskošno rogovlje ostati kao trofej u vrbanjskoj šumariji.

 

Izvor: 24sata.hr | Tekst i foto: Danijela Mikola | 03.11.2009. 

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58