Čabranci lovci dobili vrijedan objekt

Napisao  Srijeda, 28 Listopad 2009 11:05

novi_lovacki_dom.jpgTRŠĆE – Prigodnom svečanošću čabarski lovci obilježili su završetak radova na obnovi lovačke kuće Crna Gora, a ovom svečanom činu prisustvovalo je stotinjak lovaca, članova Lovačkog društva “Tetrijeb“ Čabar i njihovih gostiju iz susjednih lovačkih udruga Čabarskog kraja, Gorskog kotara, okolice Rijeke i otoka, te susjedne Slovenije.

Od danas članovi ovog lovačkog društva bogatiji su za jedan vrijedan objekt – lovačku kuću s pratećim objektima, u koju je ugrađen zavidan doprinos članova kroz dobrovolji rad, te ulog brojnih sponzora i donatora.

Njima svima uvodno je zahvalio Antun Arh, predsjednik Društva, koji se zahvalio prisutnima na odazivu, pozdravio Josipa Malnara, predsjednika Lovačkog saveza Primorsko goranske županije...

TRŠĆE – Prigodnom svečanošću čabarski lovci obilježili su završetak radova na obnovi lovačke kuće Crna Gora, a ovom svečanom činu prisustvovalo je stotinjak lovaca, članova Lovačkog društva “Tetrijeb“ Čabar i njihovih gostiju iz susjednih lovačkih udruga Čabarskog kraja, Gorskog kotara, okolice Rijeke i otoka, te susjedne Slovenije.

Od danas članovi ovog lovačkog društva bogatiji su za jedan vrijedan objekt – lovačku kuću s pratećim objektima, u koju je ugrađen zavidan doprinos članova kroz dobrovolji rad, te ulog brojnih sponzora i donatora.

cabar_lovacki_dom.jpg

 

Njima svima uvodno je zahvalio Antun Arh, predsjednik Društva, koji se zahvalio prisutnima na odazivu, pozdravio Josipa Malnara, predsjednika Lovačkog saveza Primorsko goranske županije i dopredsjednika Hrvatskog lovačkog Saveza; delegacije LD „Kamenjarka“ Kukuljanovo-Škrljevo, LD „Kamenjarka“ Pag, LD Loški Potok i LD Trava –Draga, te prisutne gospodarstvenike i poduzetnike. Pri tome je rekao: „Naše društvo unatrag nekoliko godina dosta pažnje posvetilo je, pored radova u lovištu, izgradnji i uređenju lovno-gospodarskih objekata, a rezultat te pažnje je i današnja svečanost kojom obilježavamo završetak obimnih radova koji su potrajali nekoliko godina, od 2003. godine do danas. Za ostvarenje svega ovoga, ali i lovačkih kuća u Gredicama i Runcu, te hladnjače u Tršću, uloženo je mnogo truda i rada, odricanja, volje i upornosti naših članova i donatora, a želja mi je da tako nastavimo i dalje, da s lovno-gospodarskim objektima gospodarimo s dužnom pažnjom, da ih adekvatno i namjenski koristimo i brinemo o njima, jer u njih su uložena znatna sredstva“.


Član Društva Ivan Šoštarić u prigodnom se govoru osvrnuo na same početke izgradnje ove lovačke kuće i njezina završetka 1977. godine, prisjetio se onih najupornijih: Vjekoslava Volfa-Fice, Antuna Loknara-Tončeka i Cvjetka Zbašnika-Ateka, koji zajedno s članovima sekcije Tršće, a tada ih je bilo 28 lovaca i 3 stažista, nisu žalili truda ni vremena da izvrše planirano. „Lovačka kuća u Crnoj Gori bila je dugogodišnje mjesto okupljanja, druženja i opuštanja lovaca, tu su ispričane mnoge priče koje traju i danas i koje podsjećaju na dane prije više od 30 godina ali i poznati upit iz onog vremena: Izgradili smo kuću ali je pitanje tko će je održavati kada mi to nećemo biti u mogućnosti. Da li će naše poruke slijediti i naši mladi lovci?“, rekao je Šoštarić i nastavio: “Danas s ponosom možemo reći da su lovci LD „Tetrijeb“ Čabar, odnosno sekcije Tršće održali obećanje, da je na realizaciji postavljenih zadataka ponovno uz sve poteškoće pobijedilo zajedništvo, prijateljstvo među lovcima, njihova odlučnost da ustraju na putu kojeg su zacrtali.

cabar_lovacki_dom_otvorenje.jpg
Obnovljena kuća sastoji se od dnevnog boravka i kuhinje te četiri ležaja u prizemlju i 12 ležaja u uređenom potkrovlju kuće. U dograđenom dijelu kuće smjestili smo kamin i stolove za boravak i smještaj 10 do 15 osoba, prateći su objekti boćalište, pečenjara, spremište za alat i agregat te sanitarije, a mnogo smo sati utrošili i na uređenju okoliša što sve daje pravi ugođaj i osjećaj boravka u prirodi“ rekao je na kraju Šoštarić.

Uslijedile su potom prigodne riječi i čestitke uz poklone predstavnika pojedinih lovačkih udruga Hravstke i Slovenije, a nakon razgledavanja obnovljene lovačke kuće Crna Gora svi su se uputili u obližnju lovačku kuću u Runcu gdje su nastavili zajedničko druženje.

cabar_lovacki_dom_otvorenje2.jpg

 

Izvor: www.cabar.hr |objavljeno

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58