U Dugoj Resi održana osnivačka skupština LU "LOVAC - HRVATSKI DRAGOVOLJAC"

Napisao  Četvrtak, 03 Rujan 2009 02:15

lovac-hr_dragovoljac_zvecaj.jpg U subotu, 29.08.2009. godine održana je osnivačka skupština LOVAČKE UDRUGE „LOVAC- HRVATSKI DRAGOVOLJAC" DUGA RESA u lovačkom domu LOVAČKOG DRUŠTVA "GAJ" u Zvečaju.

Temeljni cilj Udruge biti će okupljanje onih osoba  (lovaca) koje više ne mogu podmirivati svoje obveze u Lovačkim društvima koja gospodare lovištem, ali žele zadržati status lovca u lovačkoj udruzi bez lovišta. Članom Udruge mogu biti i oni lovci koji ostanu u lovačkim društvima.

Dana 29.08.2009. godine održana je osnivačka skupština LOVAČKE UDRUGE „LOVAC- HRVATSKI DRAGOVOLJAC" DUGA RESA u lovačkom domu LOVAČKOG DRUŠTVA "GAJ" u Zvečaju.

 

Temeljni cilj Udruge bit će okupljanje onih osoba  (lovaca) koje više ne mogu podmirivati svoje obveze u Lovačkim društvima koja gospodare lovištem, ali žele zadržati status lovca u lovačkoj udruzi bez lovišta.

Članom Udruge mogu biti I oni lovci koji ostanu u lovačkim društvima.

 Prelaskom iz društva u udrugu lovci bi svoje financijske izdatke smanjili nekoliko puta.

lovac-hr_dragovoljac_zvecaj_v4.jpg

 

Ova udruga neće gospodariti lovištem niti će se natjecati za dodjelu - zakup zajedničkih - županijskih ili državnih lovišta u Republici Hrvatskoj, ali će I dalje promicati zdrave stavove u problematici lovstva.

 

Okupljati će dragovoljno, sve fizičke osobe koje imaju položen lovački ispit te pravo držanja I nošenja lovačkog oružja uz mogućnost prijema te podupirajučih članova koji se žele družiti  u ovakvoj lovačkoj udruzi, sa ciljem edukativnog djelovanja na pučanstvo glede uzgoja, zaštite I lova divljači, zaštite staništa divljači te opčenito zaštite prirode.

lovac-hr_dragovoljac_zvecaj_v.jpg

 

Članovi udruge, odnostno udruga će biti član Lovačkog saveza Karlovačke županije, a putem iste I član Hrvatskog lovačkog saveza.

 

Skupština je donjela odluku o osnivanju lovačke udruge "LOVAC - HRVATSKI DRAGOVOLJAC" DUGA RESA sa sjedištem u Dugoj Resi, Obala Mrežnička 8.

 

Članovi skupštine donjeli su Statut udruge te su izabrali predsjednika udruge, izvršni odbor, nadzorni odbor i sud časti.

lovac-hr_dragovoljac_zvecaj_v2.jpg

 

Za predsjednika udruge izabran je TONE MATEŠA.

 

Izvršni odbor: DAMIR RADINOVIĆ, ANTON GRGURIĆ, TONE MATEŠA (osnivači udruge)

 

Nadzorni odbor: JOSIP VUKMANIĆ (predsjednik), IVICA STOJKOVIĆ, IVICA DESOVIĆ

 

Sud časti: JOSIP STANKOVIĆ, JURE KATIĆ, DAMIR MIHALIĆ

 

Novi predsjednik zahvalio se na izboru, te je skupštini iznio plan rada i buduće aktivnosti udruge.

Pri izvršavnju plana koji je prihvatila skupština, očekuje svesrdnu suradnju grada Duge Rese, Karlovca, Karlovačke županije, a posebno Lovačkog saveza Krlovačke županije i HLS-a, jer kako je naglesio, dragovoljci to zaslužuju, tim više što to mogu i znaju ostvariti, što su pokazali osnivanjem ove udruge.

lovac-hr_dragovoljac_zvecaj_v3.jpg

 

Nakon završetka skupštine održan je domjenak gdje su se članovi udruge i gosti počastili lovačkim gulašem uz ugodno druđenje i razgovor.

 

Za „LOVAC" INFO

Ivica Vukelja, prof

 

U Dugoj Resi

29.08.2009.

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58