Prvi baranjski hotel “Patria” otvorio vrata

Napisao  Nedjelja, 03 Prosinac 2006 13:13

Završen višedesetljetni belomanastirski san

BELI MANASTIR - Serviseri ovlaštenih salona grupacije PZ Auto iz cijele Hrvatske, prvi su gosti belomanastirskog hotela Patria, koji je svoja vrata otvorio prošle subote (11. 11. 2006.), pa će, tako, taj dan ostati zapisan velikim slovima u povijesti belomanastirskog hotelijerstva i ugostiteljstva uopće, koji su do sada bili na prilično niskim granama.
Hotel raspolaže i s posebno pripremljenim prostorom za odlaganje lovačkoga oružja i streljiva te kućicama za smještaj lovačkih pasa.

Ljepote Baranje, blizina Parka prirode kopački rit te bogatstvo baranjskih lovišta privući će kako domaće, tako i strane lovce.

Četrdeset luksuznih dvokrevetnih soba, velika kristalna dvorana u koju stane četristotinjak osoba, prostrani cafe-bar, jedna manja kongresna dvorana i dvije business sobe s po dvadesetak mjesta, samo su dio onoga što Patria nudi svojim gostima. A da će gostiju biti, dokaz je tvrdnja Petra Vuke, vlasnika tvrtke Ascommerce, investitora hotela, koji spominje brojne upite i zanimanja putničkih agencija i turoperatera. Inače, priča oko gradnje prvog baranjskog hotela traje već dvije-tri godine. Zbog nekih poteškoća kasnilo se s njegovom gradnjom, a iz tehničkih razloga odloženo je i svečano otvaranje planirano za Dan grada Belog Manastira, 11. studenoga ove godine. No, s činjenicom kako je bolje ikad nego nikad, mogu se složiti svi, posebice nakon prvog posjeta hotelu koji goste zasigurno neće ostati ravnodušnima. Hotel, za sada, nije kategoriziran, no kako ističe Dario Kuštro, voditelj hotelskog marketinga, kategorizacija se očekuje vrlo brzo, a objekt će, najvjerojatnije, "krasiti" četiri zvjezdice. Upravo takve će biti i cijene smještaja, premda su belomanastirski hotelijeri vodili računa o području od posebne državne skrbi i financijskoj moći stanovništa.

Tako će gosti u manjim sobama (koje gotovo ni sa čim, osim dimenzijom i izostankom plazma televizora) za noć i doručak izdvojiti 400 kuna, a gosti u nešto većim sobama (i onima s plazmom) za taj će "doživljaj" morati izdvojiti 450 ili 500 kuna. Od danas će za sve posjetitelje biti otvoren i veliki restoran s prilično bogatom ponudom raznih delicija, kako autohtonih, tako i onih "modernijih". Budući da je Baranja kraj s dugom tradicijom lovstva, u Patriji očekuju i veći broj lovaca, pa su već izgrađene kućice (boxovi) za pse, što, uostalom, hotel sa četiri zvjezdice, mora i imati. Business sobe sa svim potrebnim "priborom", idelane su za održavanje manjih radnih skupova, a upravo kongresni i poslovni turizam jedan je od "aduta" hotela Patria, budući da do sada prikladnijeg prostora za slične događaje nije bilo. Slično se odnosi i na prostor za organiziranje većih domjenaka, što najbolje znaju, primjerice, belomanastirski gradski oci, koji su domjenak u povodu proslave dana njihovog grada morali organizirati u - drugoj općini. U bliskoj budućnosti hotel će dobiti još neke, ranije najavljene sadržaje, poput fitness i welness centra, saune i sličnog. U hotelu trenutačno radi tridesetak zaposlenih, a službeno otvaranje s nekoliko stotina uzvanika najavljeno je za subotu, 25. studenoga. Tako je završen višedesetljeni baranjski post - što se hotelijerstva tiče. Autor: I.GETTO 20.11.2006.

Hotel Patria - Osječka bb - Beli Manastir

Izvor: Glas Slavonije

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58