Oprtalj - Stradao talijanski lovac

Napisao  Nedjelja, 21 Prosinac 2008 12:54

vijenac_lovOPRTALJ - U lovu na području općine Oprtlj u Istarskoj županiji u petak, 20. 12. 2008. poginuo je 53-godišnji talijanski lovac G. G. kojega je nehotice hicem iz lovačke puške pogodio 50-godišnji talijanski lovac P.C., doznaje se od istražnog suca Županijskog suda u Puli.

Nesreća se dogodila oko 11,40 sati u lovištu "Oprtalj" predjelu zvanom "prosjek", izvijestila je to popodne istarska policija, koja je dojavu o tome dobila od lovačkog društva "Vepar" - Oprtalj.

vijenac_lovOPRTALJ - U lovu na području Oprtlja u petak, 20. 12.. 2008. poginuo je 53-godišnji talijanski državljanin G. G. kojega je nehotice hicem iz lovačke puške pogodio 50-godišnji talijanski državljanin P.C., doznaje se od istražnog suca Županijskog suda u Puli.

Nesreća se dogodila oko 11,40 sati u predjelu zvanom "prosjek", izvijestila je to popodne istarska policija, koja je dojavu o tome dobila od lovačkog društva "Vepar" - Oprtalj.

Uz djelatnike policije očevid je obavio istražni sudac Svetislav Vujić, koji je rekao da je stradali G.G. bio u lovu na divlje svinje sa skupinom od sedam lovaca iz Italije. Njega je nehotice hicem iz lovačke puške u predjelu prsa pogodio 50-godišnji talijanski državljanin P.C. kojemu je puška oduzeta radi vještačenja, rekao je sudac Vujić.

Inače, sedmoročlana skupina lovaca iz Italije često je boravila na području Oprtlja.

Općina Oprtalj nalazi se na krajnjem sjevernom dijelu Istarskog poluotoka, između Buja na zapadu i Buzeta na istoku. Ranije je današnja Općina Oprtalj pripadala bivšoj Općini Buje (njen sjeverozapadni dio) i bivšoj Općini Buzet (njen jugoistočni dio). Općina Oprtalj prostire se na 60,95 km2, a prema popisu stanovništva iz 2001. godine broji 981 stanovnika i jedna je od najmanje naseljenih općina u Istarskoj županiji.

Kako kaže Stelio Gardina, strastveni lovac, lovočuvar u oprtaljskom Lovačkom društvu »Vepar«, vlasnik seljačkog domaćinstva »Gardina«, prvi je prije petnaestak godina uredio smještajne kapacitete uglavnom za potrebe lovnog turizma. U LD »Vepar« učlanjena su 63 domaća lovca, a ima oko 25 lovaca turista iz Trsta, Padove, Trenta, Milana… Talijanski lovci na Zrenjštinu dolaze tijekom lovne sezone, od početka svibnja do kraja siječnja, uglavnom zbog šljuka, veprova, jelena...

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58