Nakon početnog razočaranja... kralj je ipak pao!

Napisao/la  Ponedjeljak, 22 Prosinac 2014 00:10

Dogovor za lov je pao na jedan –dva-krećemo. Probijamo se prema čeki, vode ko u priči, sve pliva.

Putem smo našli nekoliko svježih tragova ali ništa posebno. Smjestili se na čeku, mir i tišina. Prošlo je i sat vremena ali nikakvih događaja nema. Kad uskoro... počinje lomljenje grana iz branjevine, prelazi u kukuruz, natjeravanje, breketanje, pucanje rogova. Adrenalin je počeo raditi, jeleni su se povukli nazad u branjevinu. Nastala je tišina i najednom se javio svim glasom. Pobjeda je pala!

Krenuo je s košutama u debelu šumu i opet se javio za desetak minuta. Šuma se zaorila! Nakon par minuta kralj istrči iz šume a za njim i tri košute s teladi. Nastao je veličanstven događaj – javljao se pet minuta bez prestanka, kružio oko košuta...

Srce tuče kao ludo – mislio sam da će mi ispasti iz grudnog koša! Trofeja je procijenjena i vidim da se nema tu što više čekati. Puška je na ramenu i samo se čeka onaj trenutak. I odjednom BUM!

Košute se razbježale a kralj se laganim korakom počeo kretati prema šumi. Nema reakcije pogodtka, mi u šoku, jelen u šoku. Za nekoliko desetaka sekundi jelen je otišao u šumu. Razočaranje je veliko – nismo mogli vjerovati da se to dogodilo. Spuštamo se s čeke i polazimo prema mjestu nastrijela. Nema krvi. Našli smo trag u šumu i krenuli tragom. Nakon 100 metara... ležao je kralj. Sreći nije bilo kraja!

Pogodak je bio kod zadnjeg rebra jer je jelen u vrijeme pucanja krenuo naprijed, ali takvu reakciju nikad još nismo doživjeli nakon pogodka. 

Kalibar puske je 7*64, a zrno je Norma, 11,2 gr.

Jelen je zrelo grlo, u rasponu od 7 do 9 godina. Procijenjen na 200 do 210 točaka.

Forum.lovac.info
Zadnja izmjena Nedjelja, 21 Prosinac 2014 19:22
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023