Karikature LOV & RIBOLOV 5

Srijeda, 12 Rujan 2007 03:00
Ocijeni
(0 glasova)

karikature_lov_i_ribolov1_val042

 

 

 

 

Četri knjižice - zbirki karikatura s Međunarodnih izložbi karikatura u Varaždinu, na temu lova i ribolova. Autori nam svojim djelima i porukama s neiscrpnim smislim za humor, otkrivaju vječnu igru života koju pred nas razastiru u svoje djelo -karikaturu, kao vedar pogled kroz prozor mogućeg i nemogućeg, istinitog i lažnog, dobrog i lošeg.

Vrijedna djela svim ljubiteljima karikature.

 

karikature_lov_i_ribolov1_val042_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predgovor:

Peta je godina već, ili tek, da autori sa svih strana svijeta svojim karikaturama "love" varaždinske nagrade, prije svega tematski obrađujući "lov i ribolov".

Iznenađujuća je pri tom autorska neiscrpnost u idejama za tako relativno "malo" područje ljudske aktivnosti. I dok smo, u ovom petom izdanju, iskreno rečeno očekivali mali predah na temu "lov i ribolov", pristigli radovi ponovno su nas iznenadili, lako bez riječi, svojim temat­skim sadržajem, ali i visokim likovnim izričajem, brojni su autori još jednom potvrdili da je tema lov i ribolov vječna. Zato će ona i ubuduće u svim svojim varijantama i sa svim svojim osobitostima ostati prva tema - trajan zaštitni znak varaždinske izložbe.

Na   ovogodišnju    izložbu   na   dvije  zadane teme: a) lov i ribolov, i b) turizam, pristiglo je 453  radova  koje je  poslalo  175  autora  iz 39 zemalja   svijeta.  
U   ovoj   knjizi   nalazi   se 130 radova 85 autora odabranih za izložbu.

Urednik : Borislav Šimenc

 

untitled-23

 

 

 

Pročitano 5201 puta Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items