GODIŠNJA SKUPŠTINA LD “KAPELA“ JEZERANE

Napisao/la  Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 11:42

Jedno od najvećih i najaktivnijih ličkih društava zbrojilo je rezultate za proteklu lovnu godinu. Godišnja skupština LD „Kapela“ Jezerane održana je u novosagrađenom Lovačkom domu kojeg još treba urediti.

Bez zalaganja lovaca nema ni društva

Predsjednik društva Vlado Milohnoja, zbog bolesti nije mogao biti nazočan, pa je radno predsjedništvo imalo posla. Na početku skupštine, lovnik društva Mladen Milohnoja pohvalio je veliku aktivnost i osobno zalaganje lovaca, jer bez toga i nema dobrog rada. Društvo ima devedeset članova, s tri nova mlada člana, pa će se podmlađivanje nastaviti.

U protekloj lovnoj godini odstrijel divlje svinje bio je najbolji zadnjih godina.No, treba pojačati aktivnosti na odsrijelu lisice. Da je sve dobro u lovištu i na lovnim objektima posvjedočila je stroga lovna inspekcija. Planira se sijanje zobi i kukuruza na zemljištu društva. Nastavlja se sa radnim akcijama uređenja Lovačkog doma, kao i objekata u lovištu, raditi će se po grupama.

Kako je naglasio Ivica Holjevac, blagajnik društva, veliki su izdaci za uređenje Lovačkog doma, koji je u postupku legalizacije, a nastaviti će se uređenje objekta. Italijanski lovci ostvarili su značajan prihod loveći u Jezeranama. Kako je izjavio Tomica Pavlović, dopredsjednik, lovački dom treba se planski urediti. Nekoliko godina nije bilo prijedloga za odličja HLS-a, a društvo ima pravo na tri odličja, pa treba poraditi da aktivni članovi budu predloženi za odličja.

Nakon godina isčekivanja, lovište je osigurano, prema novom modelu HLS-a. Ugovor je za narednu godinu potpisan u Gospiću. Zato u narednoj lovnoj godini lovci iz Jezerana mogu se bezbrižno posvetiti svojim aktivnostima u lovištu.

 

Boris ĆAVAR
Zadnja izmjena Srijeda, 30 Listopad 2019 20:41