Ekskluzivno iz Dalmacije : Sačmeni metak „Pegoraro“ idealan za lov sitne divljači!

Napisao  Petak, 16 Listopad 2015 19:43

Glavna lovna sezona je započela ! Barem kalendarski, jer će mnoge lovačke udruge u Dalmaciji – zbog neobrane ljetine i toploga juga – početi s   lovom  zečeva, fazana i jarebice kamenjarke – idućih dana, pridržavajući se prognoze da će brzo naići val zahladnjenja.

Lovci na šumske šljuke, prekrasne kraljice naših polja i potoka, čekaju „kao zapete puške“ prvi prelet. Evo, na njihovu radost, prve  dugokljunke već su se pojavile , štaviše, mnoge su prekinule svoj dugi put prema toplijem jugu, završivši u torbama dalmatinskih „kačatora“ nakon sigurnog pogotka PEGORAROM i  savršenim aportom setera i bretonca.

Gužva vlada i u prodavaonici lovačke opreme „Dobra kob“ u Splitu, inače ekskluzivnog zastupnika „Pegorara Sport SRL „ za Dalmaciju .

Ne baš tako davno, ali sa  velikom željom da sa iskusnim i provjerenim balističarima i za  strojem konstruira i napuni  idealan metak za lov, Cesare PEGORARO krenuo je optimistički 1970. godine u obiteljski biznis. Dugo je vršio ispitivanja, tražio najoptimalnije rješenje i konačno „uglazbio“ sve komponente u jedinstvenu cjelinu i plasirao  metak na europsko lovačko tržište.

PEGORARO sačmeni metak sastoji se od plastične, visokokvalitne čahure, u klasičnom kalibru 12, ili 20, što većinom koriste mlađi, zagriženi lovci na šumske šljuke ili druge lovne ptice. Mesingani dio čahure je 27 mm, što rijetko tko više radi. Promjer sačme je raznolik, zavisno o divljači koja se lovi, jednako tako i barutno punjenje, od „normalnog“ punjenja ekstra Bofors barutom pa do serije Magnuma i Baby magnuma. Pucanj je snažan, ali umjeren, a trzaj se „izgubi“ ... Na 35 metara posip sačme je 70 cm.

Doduše, cijena lovačke super patrone PEGORARO  neznatno je veća nego pojedinih drugih proizvođača, koji se u raznolikoj paleti nude u „Dobroj kobi“, ali se svakako isplati, znaju kazati lovci, jer se svaka kuna  vrati  kroz pouzdan  odstrel  i lovčevo zadovoljstvo.

GENERALNI ZASTUPNIK ZA DALMACIJU : „Dobra kob“ d.o.o., prodavaonica u Klovićevoj ulici  13 ( Škrape ) u Splitu, kontakt : 021 78 03 57, meil :  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Zadnja izmjena Petak, 16 Listopad 2015 19:59
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023