Lovac kistom Ivica Tomazetić

Napisao  Subota, 01 Ožujak 2008 13:08
Lovac kistom Lovac kistom Ivica Tomazetić

SISAK- U petak 29. 2. 2008. u Sisku je otvoren Art. atelje Ivice Tomazetića, dugogodišnjeg lovca i slikara. 

 

Velika želja da sugrađanima i brojnim prijateljima lovcima prikaže svoje radove i približi im ljepote prirode i divljači hrvatskih lovišta. Otvaranju ateljea nazočili su brojni prijatelji i lovci. Ne skrivajući radost na odazivu brojnih prijatelja na otvaranje ateljea slikar i lovac gospodin Ivica Tomazetić zahvalio se svima na podršci i najavio još mnoge radove koji će krasiti domove  i radne prostorije mnogih zaljubljenika u lovačke motive koje on sa ljubavlju prenosi na platno.

Uvodnu riječ i otvaranje ateljea je vodio gospodin Ivica Perković. Priznanje Hrvatskog lovačkog saveza za donacije Savezu i dosadašnji stvaralački rad uručio je gospodin Mladen Milašinović voditelj Lovačkog Muzeja.

Za prikaz svih fotografija kliknute na fotografiju.

Lov i priroda, inspiracija za umjetnika

Lovci i zaljubljenici u lov dobro znaju cijeniti blagodati koje im pruža bavljenje lovom, uzgojem i zaštitom divljači, tako da oni najistrajniji ostaju vezani za prirodu i lov cijeli svoj život. Tako je lov i nebrojeni susreti sa divljači u prirodi postao neiscrpan izvor inspiracije za dugogodišnjeg lovca g. Ivicu Tomazetića iz Siska, koji je svojim slikarskim talentom stvorio vrijednu zbirku umjetničkih slika u tehnici ulja i kao umjetnički zapis ljepote što nam je pruža priroda i lov.

Ivica Tomazetić, rođenje u Sisku, prvog rujna 1938. godine, a odrastao u Galdovu. Po zanimanju komercijalist, slikarstvom se počeo baviti u svojoj ranoj mladosti. U Sisačkoj gimnaziji naučio je ozbiljnije shvaćati slikarstvo zahvaljujući tada mladom profesoru likovne umjetnosti, a danas doajenu hrvatske umjetnosti g.Slavku Strieglu. Radio je u akvarelu i grafici, no najradije koristi platno i ulje. Motivi su mu pejzaži, mrtve prirode, gradske vedute , a kao veliki zaljubljenik u lov i prirodu najčešće se koristi motivima iz lova.

Slikarsko iskustvo koristi u suradnji sa prof. M. Penićem iz Siska, te likovnim umjetnicima naivnog slikarstva iz Molvi, Mijom Kovačićem i Stjepanom Fosićem. Rado spominje da mu je u neku ruku korektor i kritičar, dobar prijatelj, glumac Josip Marotti i brat Stjepan koji neizostavno obilazi sve galerije i izložbe kod nas i u inozemstvu. Mnogo radova u svom životnom putuje napravio i podijelio, a prvi put je samostalno izlagao na izložbi lovstva za Sv. Huberta 2004. godine u Sisku a od tada u Osijeku, Varaždinu, Pirovcu, Zagrebu, Popovači, Pitomači i na više likovnih kolonija u Lekeniku, Voloderu, Petrinji i Sisku. Član je SULIKUM-a od 2004. godine.

S obzirom da većina radova ima lovačke motive redovito izlaže na Lovačkim sajmovima. Javna glasila mu poklanjaju lijepu pažnju, te ga spominju u TV emisiji Z1 „Zov prirode" te u tiskovnim medijima; Glas Slavonije, Večernji list, Sisački list, Lovački vjesnik, Dobra kob i mnogi specijalizirani lovački katalozi i brošure.

Svi ljubitelji likovne umjetnosti, a napose motiva animalistike moći će uskoro u Art. ateljeu Ivice Tomazetić u Galdovačkoj ulici br. 31 vidjeti svu ljepotu divljači i prirode prenesenu na umjetničko platno. Art. Atelje uređen je na površini 100 m2, i omogućit će posjet pojedinačnim i manjim grupama lovaca gdje će u lovačkom ambijentu moći pogledati umjetničko stvaralaštvo dugogodišnjeg iskusnog lovca, koji svoje doživljaje iz lova i ljepotu prirode kistom pretače u umjetničke slike.

 

 

LOVAC KISTOM  IVICA TOMAZETIĆ

Tel.044/743-039 Mob. 091/537-2154

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 23:00
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023