INFORMACIJE O 15. SALORI – sajmu lova, ribolova i turizma

Napisao  Srijeda, 21 Ožujak 2018 12:32

Ovogodišnja, petnaesta sajamska priredba, 15. SALORI – uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, predstavit će županijske lovačke saveze s njihovim aktivnostima i trofejima.

Osijek, 20. – 22. travanj 2018.

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom, organizator je sajamske priredbe koju programski određuju lovna i ribolovna djelatnost, ponuda i mogućnosti kontinentalnog turizma u našoj regiji. Ove godine, sajam lova, ribolova i turizma održava se u terminu od 20. – 22. travnja u Osijeku, na sajamskom prostoru Pampas, koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao izvrsnim za održavanje ovakve manifestacije.

Ovogodišnja, petnaesta sajamska priredba, 15. SALORI – uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, predstavit će županijske lovačke saveze s njihovim aktivnostima i trofejima. Hrvatski športsko ribolovni savez objedinjuje predstavljanje ribolovnih saveza naše županije i susjednih županija. Dosadašnja suradnja HLS i HŠRS, izvrsna je praksa usklađenih aktivnosti oba saveza na organizaciji sajamske priredbe. Zajedničkim aktivnostima bit će izvedena diorama – prikaz životinja i riba u prirodnom okruženju: pored bazena sa živim primjercima slatkovodnih riba, uredit će se prostor s prikazom kontinentalne divljači, ptica i detaljima flore slavonske šume.

Pored županijskih lovačkih i ribolovnih saveza, na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri opreme i pribora za lov i ribolov, lovišta, turističkih kapaciteta vezanih uz lovnu djelatnost, lovačka i ribolovna društva. Prijave za sajam su u tijeku, a budući da interes za sajamsku priredbu iskazuju i izlagači izvan naše zemlje, sve ukazuje da će i 15. SALORI biti primjerom jedne uspješne i sadržajno raznolike sajamske priredbe.

DSCN1409

Uz nezaobilaznu turističku ponudu posjetitelji će imati priliku kušati najbolje fiš paprikaše, čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljene kod najboljih majstora kuhara hrane u prirodi, uz vina kontinentalnog porijekla.

U organizaciji HŠRS održat će se Državno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša – 5. „Fiš majstor 2018.“, a u organizaciji HLS prvenstvo u kuhanju čobanca. Kada se tome pridoda i manifestacija u natjecanju lova ribe udicom na plovak - Salori kup na Đoli u Dardi, kao i natjecanje u lovnom streljaštvu na leteće mete, disciplina trap - Salori kup, ova sajamska priredba svrstava se u red sadržajem najbogatijih sajamskih priredbi ove vrste u zemlji. Tematski susret u obliku smotre rogista, bit će dodatni „začin“ i pridonijeti cjelovitosti i zaokruženom doživljaju svih posjetitelja i sudionika ovogodišnje priredbe.

Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i Turističkom zajednicom Grada Osijeka. Sve navedene aktivnosti organiziraju se s ciljem povezivanja svih relevantnih subjekata sa zadaćom razmjene znanja, iskustava, tehničko-tehnoloških dostignuća u svrhu zaštite i očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti, kako bi se postigla prirodna ravnoteža životnih staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta.

Očuvanjem i unapređenjem prirodnih uvjeta za razvoj lovnog i ribolovnog turizma ostvaruje se direktan poticaj ukupnom razvoju turističke ponude i kapaciteta kontinentalne Hrvatske. Ujedno, sajam je i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta, kao i podrška informiranju o mogućnostima financiranja turističkih projekata kroz EU fondove i načine poticanja razvoja turizma, koji još uvijek ima nedovoljno afirmirane mogućnosti i potencijale.

DSCN1436

22. MOTOMOBIL

Slijedom dosadašnjeg interesa izlagača i posjetitelja, posljednje četiri godine sajamska priredba obogaćena je sajmom automobila koja će posjetiteljima pružiti mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu s bogatom ponudom motornih vozila distributera naše regije.

Otvoreni izložbeni prostor i dio zatvorenog prostora, mjesto je izložbe i predstavljanja naših regionalnih auto kuća, sudionika 22. MOTOMOBILA. Dvije sajamske priredbe, izvrsno se nadopunjuju, te sadržajno i programski predstavljaju zaokruženu cjelinu – tako da je 15. SALORI i 22. MOTOMOBIL – sajam harmonije s prirodom, adrenalina, gastronomije, druženja i zabave.

Ukupan sadržaj i sve navedene aktivnosti, neupitno svjedoče o značaju, potrebi i opravdanosti njegovanja i razvijanja tradicije ove sajamske priredbe kao najuspješnije priredbe ove vrste u zemlji. Ova priredba pokazuje da se povezivanjem, zajedništvom i suradnjom može uspjeti.

Dobro došli na 15. SALORI I 22. MOTOMOBIL – od 20. – 22. 04. 2018. u Osijeku!

K2 Items