Više od 10 tisuća posjetitelja pogledalo sajamsku ponudu

Napisao  Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 10:43

Nakon tri dana održavanja, u nedjelju je završio 21. Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam, a u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin ga je posjetilo sveukupno više od 10 tisuća ljudi.

„Zadovoljni smo brojem posjetitelja. Naša publika je raznolika, od predanih lovaca i ribolovaca koji iz godine u godinu pokazuju interes za taj specijalizirani dio Sajma, do obitelji koje dođu s djecom
provesti dan u razonodi koju pružamo popratnim sadržajima“, rekla je direktorica Sajma Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042.

„Među izlagačima je većina njih koji nam se vraćaju svake godine, zadovoljni prometom i promocijom koju ostvare tijekom vikenda u Varaždinu. Neki su već u nedjelju prijepodne rasprodali određene artikle,
zatečeni brojem posjetitelja i uspješnom prodajom“, dodala je.

Varaždince i posjetitelje iz drugih dijelova Hrvatske, privukla je sajamska ponuda, ali i izložbe živih i prepariranih životinja – divljač hrvatskih krajeva, slatkovodne ribe, gmazovi i vodozemci te ptice grabljivice.
Na Reviji pasa lovačkih pasmina publika je vidjela više od 20 pasa, odnosno 12 vrsta, a izložba gljiva predstavila je 120 vrsta koje rastu u šumama sjeverne Hrvatske i Gorskog kotara.

Besplatne preventivne preglede, koje je organizirala Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća Kaj sad?, obavilo je tijekom subote više od 300 ljudi. Kreativne radionice za djecu oduševile su najmlađe.

 

Tijekom vikenda održan je i Sajamski kup u gađanju letećih meta, u organizaciji Lovačkog društva Vepar iz Ljubeščice. U subotu su se iskušali u olimpijskoj disciplini gađajući tri puta po 25 meta, a sudjelovalo je devet ekipa.

Najbolji su bili članovi ekipe Metak iz Osijeka, drugo mjesto pripalo je LD Podravina iz Koprivnice, a trećeplasirani su članovi Sv. Huberta iz Ljubeščice. Također, natjecali su se i pojedinci u gađanju dva put po 15 meta. Na prvo
mjesto plasirao se Vlado Šimec iz Ljubeščice, na drugo Zvonimir Pavošević iz Koprivnice, dok je treći bio Ivan Krkač iz Osijeka.


Na kupu lovačkih društava u nedjelju sudjelovalo je 35 ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Pobijedili su članovi ekipe Golub iz Sv. Ivana Žabnog, druga je ekipa osječkog Metka, a treća ekipa Lisica iz Lebina. Pojedinačno,
najbolji je bio Ivica Mehtek iz Koprivnice, iza njega plasirao se Vlado Šimec, a zatim Siniša Dolački iz Lebina.

Podsjetimo, Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam organizira tvrtka DMK Vall 042, a suorganizatori su Hrvatski lovački savez i Hrvatski športsko-ribolovni savez.

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 11:07
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023