21. Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“ Mnoštvo edukativnog i zabavnog sadržaja za posjetitelje svih uzrasta

Napisao  Srijeda, 05 Listopad 2016 10:20

Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“ održavat će se od 07. do 09. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Najveća hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana na boravak u prirodi i turizam, i na svojem će 21. izdanju okupiti stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Rumunjske i Bugarske.

„Najveći broj izlagača predstavlja opremu i proizvode za lov, ribolov. Također, svoju ponudu predstavit će i turističke zajednice, hoteli i izletišta, a sa svojim tradicionalnim proizvodima predstavit će se i OPG-ovi. Uz promociju proizvođača i nuditelja usluga iz navedenih područja, jedan od primarnih ciljeva Sajma je edukacija. Upravo iz tog razloga posljednjih godina stavljamo naglasak na sadržaje tog tipa kao što su izložbe, radionice i prezentacije“, rekla je na konfereniciji za medije direktorica Sajma Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042.

Izložbe će biti postavljene tijekom cijelog vikenda. Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza izložit će prepariranu divljač hrvatskih krajeva, što svake godine plijeni pozornost, posebice djece i mladih. Očekuje nas i izložba Zoološkog vrta Zagreb, a predstavit će gmazove i vodozemce, pretežno otrovne i neotrovne naših krajeva.
Jesen je vrijeme berbe gljiva stoga će Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca već ovih dana krenuti u šume i na Sajmu izložiti stotinjak različitih vrsta gljiva. Izložba prepariranih slatkovodnih riba posjetiteljima će također biti poznata od prošle godine. Ptice grabljivice donosi Hrvatski sokolarski klub, a predstavit će sedam zanimljivih ptica.

U suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom bit će održana Revija pasa lovačkih pasmina, a posjetitelji mogu vidjeti 12 pasmina kakve koriste hrvatski lovci.
Također, zbog velikog interesa prošle godine, ovog puta će Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća vršiti besplatne preventivne preglede tijekom cijelog dana. Za djecu stariju od šest godina, dizajnerica Maja Patafta vodit će kreativnu radionicu izrade ukrasnih magnetića i mobila, ali i tiska na majice.

Oni sportskog duha mogu se okušati u disc golfu, relativno mladom sportu u Hrvatskoj koji je na Zapadu već nekoliko desetljeća popularan među ljubiteljima rekreacije u prirodi.
Suorganizatori Sajma su Hrvatski lovački savez i Hrvatski športsko-ribolovni savez pa su na konferenciji svoj dio programa predstavili predstavnici županijskih saveza.

„Pozivam sve da nas posjete na štandu Lovačkog saveza Varaždinske županije koji će ove godine urediti Lovačko društvo Trčka iz Šaulovca u suradnji s tvrtkom Zelendvor. Također, ne propustite gulaš koji će lovci spraviti za posjetitelje neposredno nakon otvorenja u petak. Za struku, ali i sve zainteresirane održat će se predavanje Mogućnost primjene novih metoda u procjeni kvalitete staništa za uzgoj divljači, nakon čeg će HLS održati sjednicu Izvršnog odbora.

Kao i svake godine, pojedinci i ekipe natjecat će se na Sajamskom kupu u gađanju letećih meta u Ljubeščici, u organizaciji LD Vepar“, najavio je događanja predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivan Kutnjak te istaknuo kako je županijska ekipa nedavno osvojila treće mjesto na državnom prvenstvu u konkurenciji od čak 21 ekipe.

 

„Uz športsko-ribolovni savez Varaždinske županije kao domaćina, na Sajmu će prisustvovati i ribolovni savezi Zagrebačke i Međimurske županije. Ove smo godine odlučili istražiti i predstaviti povijest razvoja spin ribolova o čemu će se održati prezentacija i okrugli stol, a također ćemo predstaviti i Pravilnik o sportskom ribolovu i natjecanju“, najavio je tajnik ŠRS Varaždinske županije Marijan Kolednjak.

Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Ulaznice će stajati 25 kuna, dok će za učenike, studente i umirovljenike biti po 15 kuna, za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a cijena obiteljska bit će 60 kuna. Više informacija dostupno je na internet stranici Sajma te na Facebooku.

Zadnja izmjena Srijeda, 05 Listopad 2016 10:29
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023