Otvoren 12. Salori - sajam lova i ribolova

Napisao  Subota, 18 Travanj 2015 11:56

U Osijeku je otvorena 12. sajamska priredba Salori - sajam lova i ribolova. Manifestacija je to koja veličinom, brojem izlagača i značenjem u razvoju lovnoga, ribolovnoga i kontinentalnog turizma prerasta u najvažniju takvu priredbu u našoj zemlji. Uz Salori otvoren je i 19. Motomobil.

Sajamska je priredba prilika da lovci i ribolovci pokažu prošlogodišnje uspjehe. Nezadovoljni su nemarom države prema njima jer lovstvo traje 365 dana u godini i vrlo je profitabilno. 

Sajamske manifestacije Salori i Motomobil traju do nedjelje. Ulaz i parkiranje su, kao i uvijek, slobodni.

"Ova sajamska priredba nedvojbeno je pridonijela i uvrštavanju Osijeka na 1. mjesto liste europskih gradova koje treba posjetiti, po ocjeni uglednog britanskog izdavača turističkih vodiča."-istaknuo je gradonačelnik na današnjem otvorenju sajamskih priredbi - 12. sajma lova, ribolova i turizma SALORI te 19. sajma automobila i prateće industrije MOTOMOBIL.

"Zanimljivo je da Britanci u svom afirmativnom osvrtu, spominju između ostaloga lokalnu delikatesu, fiš-paprikaš. Sljedeće godine pozvat ćemo ih na ovaj naš sajam, da uz čuveni fiš skupa s posjetiteljima kušaju čobance, kotlovinu i vrhunska vina hrvatskog istoka, da s nama uživaju u izvornim mirisima, aromama i okusima Slavonije i Baranje." – zaključio je gradonačelnik.
U organizaciji ove manifestacije Osječki sajam ima značajnu potporu Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i HŠRS Osječko-baranjske županije te Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek. Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ Grada Osijeka.
Noviteti iz svijeta automobila i motocikala renomiranih distributera vozila naše regije, osiguranje motornih vozila, električnih vozila i bicikala, prodaja rezervnih dijelova i servisna podrška, bit će sadržaj ovogodišnjeg Motomobila. 
Sajamska priredba održava se pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka pa su tako u otvorenju sajmu sudjelovali i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić te župan Vladimir Šišljagić, a svečano ga je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Domagoj Križaj.

Pogledajte prilog!

Zadnja izmjena Subota, 18 Travanj 2015 12:06
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023