Najava: 4. LOREKO – sajam lova u Bjelovaru

Napisao/la  Tugomir Pemper Srijeda, 02 Svibanj 2012 12:46

4. LOREKO – NAJLJEPŠA I NAJATRAKTIVNIJA SAJAMSKA PRIREDBA BJELOVARSKOG SAJMA – po mjeri ljubitelja prirode! Subota i nedjelja 26–27. SVIBNJA 2012.

SAJAM ZA SVE GENERACIJE LOVACA, RIBOLOVACA I LJUBITELJA PRIRODE UZ SLOGAN ŽIVJETI S PRIRODOM

Izlozba-dermopreparata-divljaci-u-prirodnim-uvjetima-i-na-proslogodišnjem-LOREKU-privlacila-je-pozornost-velikog-broja-posjetitelja-240Ovogodišnji, četvrti po redu LOREKO, sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma održava se na Bjelovarskom sajmu 26. i 27. svibnja. Dosadašnji sajmovi upućuju na zaključak da je riječ o najljepšoj i najatraktivnijoj sajamskoj priredbi Bjelovarskog sajma. Sajam je namijenjen svim generacijama lovaca i nelovaca, ljubitelja prirode, sporta, rekreacije i zdravoga života.

NOVO: pdfPROGRAM.pdf
4. LOREKO
– sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, 4. SKOK – sajam konja i opreme za konje, 2. SPOREK – sajam sporta i rekreacije, 1. VOVINA – izložba voćnih vina

4. LOREKO – NAJLJEPŠA I NAJATRAKTIVNIJA SAJAMSKA PRIREDBA BJELOVARSKOG SAJMA,

4. LOREKO – po mjeri ljubitelja prirode!

SAJAM ZA SVE GENERACIJE LOVACA, RIBOLOVACA I LJUBITELJA PRIRODE UZ SLOGAN ŽIVJETI S PRIRODOM

Izložba dermopreparata divljači u prirodnim uvjetima i na prošlogodišnjem LOREKU privlačila je pozornost velikog broja posjetitelja

NOVO: pdfPROGRAM.pdf
4. LOREKO
 – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, 4. SKOK – sajam konja i opreme za konje, 2. SPOREK – sajam sporta i rekreacije, 1. VOVINA – izložba voćnih vina

Ovogodišnji, četvrti po redu LOREKO, sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma održava se na Bjelovarskom sajmu 26. i 27. svibnja. Dosadašnji sajmovi upućuju na zaključak da je riječ o najljepšoj i najatraktivnijoj sajamskoj priredbi Bjelovarskog sajma. Sajam je namijenjen svim generacijama lovaca i nelovaca, ljubitelja prirode, sporta, rekreacije i zdravoga života.

Prema riječima predsjednika Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i  bjelovarsko-bilogorskog župana Miroslava Čačije, sajmom lova i ribolova se želi nastaviti afirmiranje lovstva kao turističke, sportsko-rekreacijske gospodarske djelatnosti utemeljene na bogatoj lovnoj tradiciji i bogatim lovištima  i pritom utjecati na promjenu navika ljudi u čuvanju biološke ravnoteže koju je narušio čovjek svojim tehnološkim napretkom. Također se želi upoznati što veći broj građana s mjerama koje lovačka populacija poduzima u čuvanju okoliša i divljači kako bi bili pravilno educirani zbog često krivog dojma koji građani imaju da su lovci tamanitelji životinja, a zapravo je prava istina sasvim drugačija. Lovci kao ljubitelji i poznavatelji prirode i divljači najviše od svih struktura stanovništva brinu o uvjetima i staništima u kojima divljač obitava. Zbog tako postavljenog cilja Sajma lova želimo omogućiti kvalitetnije informiranje ne samo lovaca nego i svih drugih o lovstvu i značenju lovstva u zaštiti prirode, govori direktor Bjelovarskog sajma mr. Zlatko Salaj.

U isto vrijeme na sajamskom prostoru održavaju se čak četiri različita sajma. Osim 4. LOREKA, sajma lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, održava se i 4. SKOK, sajam konja i opreme za konje, 2. SPOREK, sajam sporta i rekreacije te po prvi puta u Hrvatskoj, sajam voćnih vina s izložbom i stručnim ocjenjivanjem.  Zbog toga zaista nije pretjerano reći da će sajam 26. i 27. svibnja, kao četiri sajma u jednom, biti mjesto okupljanja brojnih hobista i rekreativaca, ali i pravih sportaša, dakako i gurmana koji će moći degustirati specijalitete lovaca, ribolovaca, kao i Hrvatske udruge kuhara.

Najbolje lovačke kotliće i ove godine će ocjenjivati kuharska legenda Branko Ognjenović

 

LOREKO postaje najveći hrvatski  specijalizirani sajam lova i ribolova i prema broju izlagača i prema površini na kojoj se održava, a posebno je zanimljiv posjetiteljima različitih struka i životne dobi zbog svog bogatog programa i velikog broja sadržaja.  Za ribolovce će biti zanimljivo natjecanje s nagradama u kuhanju fiša u kojem se očekuje sudjelovanje ekipa iz Srbije, Slovenije, Mađarske i BiH, ali i dva stručna predavanja, jedno o prekomjernoj populaciji kormorana koje će održati prof. dr. Krešimir Pažur, a drugo o bolestima slatkovodnih riba u malim sportskim ribnjacima koje će pripremiti Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza. Također će posjetitelji moći provjeriti svoje umijeće ribolova u sajamskom ribnjaku.

Na sajamskom prostoru Gudovac nalazi se jedna od najljepših lovačkih kuća u Hrvatskoj sa stalnom izložbom lovačkih trofeja koju posjećuju brojni gosti tijekom cijele godine

Za posjetitelje lovce osim izložbeno-prodajnog dijela najvećih hrvatskih dobavljača opreme najšireg asortimana je pripremljen izuzetno velik broj sadržaja koji će boravak na sajmu učiniti zanimljivim i korisnim ne samo lovcima nego i svim ljubiteljima prirode. Lovci mogu sudjelovati u natjecanjima u lovnom streljaštvu i streličarstvu na 3D metama.

Na sajmu će svi posjetitelji imati priliku provjeriti svoju vještinu gađanja sve popularnijim lukom i strijelom u 3D mete divljači

Lovcima će biti namijenjen i poseban prostor za prodaju rabljene lovačke opreme, naravno uz prethodnu najavu, a na raspolaganju će biti puškarska radionica za pregled i servisiranje oružja. Također će za sve one koji žele pokazati svoje umijeće u pripremanju lovačkog kotlića biti organizirano natjecanje s nagradama. Svi zainteresirani lovci i lovačke udruge za sudjelovanje u natjecanjima trebaju svoj dolazak najaviti na telefon Bjelovarskog sajma 043 238 840. Najatraktivniji dio svakako je izložba dermopreparata u potpuno prirodnom ambijentu na gotovo 200 kvadratnih metara prostora, specijalno uređenom za ovogodišnji LOREKO te izložba žive divljači. Zastupljeni su i stručni sadržaji i razmjena znanja i iskustava. Na okruglom stolu ove će godine biti riječi o uvjetima razvoja lovstva i lovnog turizma u Hrvatskoj i zemljama u okruženju u smislu zakonodavstva i ulaska u EU.

Pored opreme za lov i robolov, predstavit će se i proizvođači najsuvremenije opreme za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom te obnovljivih izvora energije, a posebno će biti predstavljena ponuda ruralnog turizma i promocija izvornih hrvatskih proizvoda. Poseban gost je Turistička zajednica Biograd sa svojom ponudom.

Sajam konja i opreme za konje ima sve više posjetitelja zbog stalnog porasta zanimanja za konje u cijeloj Hrvatskoj

Ljubitelji lova i ribolova, ekološki osviješteni ljubitelji prirode i izvornih specijaliteta, sportaši i rekreativci,  kao i svi koji nude svoje usluge u turizmu imat će na jednom mjestu velik broj različitih i zanimljivih sadržaja. Zbog toga je zajednički slogan za sve četiri sajamske cjeline: „ŽIVJETI S PRIRODOM“, a njemu se može, prema riječima mr. Zlatka Salaja, direktora Bjelovarskog sajma pridodati i slogan „SAJAM ZA SVE GENERACIJE!“ .

-          Za svakoga će se naći ponešto, a i cijeloj obitelji zagarantiran je zanimljiv, ugodan i koristan provod koji će zasigurno dugo pamtiti. Sadržaji su brojni i zanimljivi, primjereni svim generacijama, omogućavaju zabavan cjelodnevni boravak i nezaboravan doživljaj svima koji vole prirodu, sport i rekreaciju, poručuje mr. Zlatko Salaj dr. vet. med. direktor Bjelovarskog sajma svim posjetiteljima.

Ono što je najvažnije za sve posjetitelje, velik broj raznovrsnih sadržaja vrlo dobro povezuju ugodno s korisnim. Cijene ulaznica su 10 i 15 kuna uz besplatno parkiranje.


SLIJEDI DRUGI DIO TEKSTA O SAJMU KOJI SE ODNOSI NA DRUGE SAJAMSKE CJELINE – ZA OBJAVU SAMO UKOLIKO IMA PROSTORA KAO POSEBAN OKVIR

Četiri sajma u jednom

Druga sajamska cjelina je SKOK, sajam konja i opreme za konje koji također već postaje tradicionalna sajamska manifestacija. I treća sajamska cjelina nije ništa manje zanimljiva. Riječ je o SPOREKU, sajmu sporta i rekreacije koji se po drugi puta održava i uključit će sve one koji su zainteresirani predstaviti svoj sport ili svoje sportske rezultate široj javnosti. Tu je prije svega težište na sportskoj rekreaciji. Zbog toga se nastavlja „Dan bicikla“ okupljajući više stotina biciklista na biciklijadi i natjecanjima. Poseban događaj je otvoreni turnir u borilačkoj vještini grappling. U ovu sajamsku cjelinu uključeno je na poseban način i streličarstvo s mogućnošću provjere umijeća rukovanja lukom i strijelom na 3D metama divljači te sportskim metama i s različitim vrstama lukova, a posebno zanimanje vlada za streličarski SPOREK Master-kup na kojemu će nastupiti najbolji streličari Hrvatske i susjednih zemalja. Nadalje na paintball poligonu održat će se otvoreni turnir te također i turnir košarkaša u street-ballu.

Na biciklijadi koja kreće iz bjelovarskog parka 26. svibnja u 10 sati očekuje se više stotina biciklista koje očekuju nagrade

PRVI PUTA SAJAM VOĆNIH VINA

Kao posebna sajamska cjelina koja već duži niz godina nedostaje Hrvatskoj i mnogi je godinama priželjkuju kao specijaliziranu priredbu, po prvi puta se organizira Sajam hrvatskih voćnih vina, izložba i ocjenjivanje koji se održavaju u suradnji sa Zavodom za vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo Hrvatske. Na Prvi sajam hrvatskih voćnih vina očekuje se dolazak najboljih voćnih vinara i vina koja se danas proizvode u Hrvatskoj bez obzira o kojoj je voćnoj vrsti riječ, kupini, višnji, jagodi, jabuci i drugima.

Piše: Tugomir Pemper

Zadnja izmjena Utorak, 22 Svibanj 2012 17:51
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023