Noć muzeja u Lovačkom muzeju Hrvatskog lovačkog saveza

Napisao/la  Četvrtak, 28 Siječanj 2016 22:29
Noć muzeja u Lovačkom muzeju Hrvatskog lovačkog saveza Noć muzeja u Lovačkom muzeju Hrvatskog lovačkog saveza

Prva Izložba najjačih trofeja, nacionalnih prvaka. Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza u Noći muzeja 29. siječnja  otvoren je od 10 do 22 sata

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza u petak 29. siječnja će , u Noći muzeja, prvi besplatno otvoriti vrata za posjetitelje i to od 10 sati dopodne kako bi obitelji s djecom izbjegle gužvu i u miru pod danu razgledali izložene zbirke, a glavni događaj je po prvi puta predstavljanje najjačih trofeja stečenih u hrvatskim lovištima.

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza u Noći muzeja otvoren je od 10 do 22 sata, a posjetitelji će po prvi puta moći razgledati Izložbu trofeja, nacionalnih prvaka u povodu 90. obljetnice Hrvatskog lovačkog saveza.
Izloženi su najjači trofeji jelenske divljači i to jelena običnog iz lovišta Garjevica od 261,81 CIC t. koje je stekao lovac Ivica Todorić, jelena lopatara iz lovišta Garjevica od 212,34 CIC t., koje je također stekao lovac Ivica Todorić, jelena aksisa od 342,70 CIC t. iz lovišta Kalifront koje je stekao lovac Dubravko Hoić, rog srnjaka od 196,68 CIC t. iz lovišta Podravlje koje je stekao lovac Hubert Kišpal. Na izložbi su predstavljeni i i najjači rogovi divokoza i to divokoze iz Jablanca od 118,92 CIC t. koje je stekao lovac Božidar Šegota te rogovi divojarca sa Svetog Jurja od 120,13 CIC t. koje je stekao lovac Damir Vrhovnik. A lovište Kalifront ima još jednog državnog prvaka, a to su rogovi muflona od 237,15 CIC t. koje je stekao lovac Ante Lušić. Posjetitelji će također moći vidjeti najjače kljove divlje svinje i to kljove vepra iz lovišta Perušić od 149,25 CIC t. koje je stekao lovac Mirko Hečimović, a u proteklih 21 godinu nije bilo jačeg vepra! Također je izložena lubanja medvjeda iz lovišta Velika Kapela od 63,80 CIC t. koje je stekao lovac Tomislav Čuljak te krzno medvjeda iz stalne postave muzeja od 552,79 CIC t. koje je u lovištu Crna Gora Čabar stekao lovac Martin Klech.

Posjetiteljima je otvoren i stalni postav sa zbirkama Trofeja dviljači, Fosila, Jaja, sisavaca i ptica, Lovačko oružje, Lovačke značke i odličja, Preparirane divljači i zvijeri iz Hrvatske i inozemna zbirka preparata divljači, zvijeri i gmazove iz Afrike, Azije, Kanade i Amerike, a u do 18 sati prikazivat će se i dokumentarni filmovi.

Zadnja izmjena Srijeda, 25 Siječanj 2017 11:03
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023