Lovački dom MULJAVA - Petrova gora - Karlovačka županija

Napisao  Petak, 15 Prosinac 2006 01:12
Lovački dom Muljava novi je ugostiteljski objekt Hrvatskih šuma d.o.o., Uprave šuma Podružnice Karlovac. Nalazi se 30-tak km od Karlovca u pravcu Vojnića i predstavlja sastavni dio Turističkog centra Petrova gora.
Objekt je sagrađen još davne 1962.godine na mjestu gdje je 1765.godine osnovana jedna od prve tri šumarije u Hrvatskoj.
Tijekom domovinskog rata objekt je nažalost devastiran te je 2005. godine karlovača Uprava započela njegovu obnovu.
 
Dom je u cjelosti završen te je sredinom studenog započeo sa pružanjem turističko ugostiteljskih usluga. U prizemlju lovačkog doma nalaze se recepcija i restoran otvorenog tipa te odvojeni lovački salon. Na prvom katu je velika sala za poslovne sastanke, a u potkrovlju sobe i apartmani.
Osim lovačkog doma Muljava, u sastavu Turističkog centra Petrova gora nalazi se veliki ugostiteljski objekt otvorenog tipa za odmor i prehranu, natkriven drvenom nadstrešnicom uz koji će biti izgrađeni auto-kamp i bungalovi za što veći broj turista koji putuju u ovaj dio Hrvatske, ali i u pravcu Plitvičkih jezera i Primorja.
Posjetiteljima Turističkog centra Petrova gora na raspolaganju su šetnje lijepim bukovim i kestenovim šumama po poučnim i planinarskim stazama, vožnja biciklističkim stazama, mogućnost sakupljanja kestena i gljiva, obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti i baštine ovog kraja kao što je mjesto pogibije posljednjeg hrvatskog kralja Petra Svačića iz 1097 .godine, ostaci pavlinskog samostana iz 13.stoljeća, partizanska bolnica iz 2.svjetskog rata i dr.
Petrova gora je je šumovito gorje ispresjecano dubokim jarcima, bogata vodotocima i brojnim izvorima pitke vode pa je stoga ljubiteljima prirode zanimljiva u svim godišnjim dobima.
Za učenike osnovnih škola moguće je održavati školu u prirodi uz stručno vođenje.

Lovište Petrova gora

Za manje od sat vremena vožnje zapadno od Zagreba stiže se do Karlovca, grada na četiri rijeke i nekadašnje stare tvrđave na braniku Europe. U blizini Karlovca je i Petrova gora, poznata po pogibiji posljednjega hrvatskog kralja Petra Svačića. To brežuljkasto lovište najpoznatije je, pak, po vrhunskom lovu na divlje svinje. Ondje su odstrijeljeni mnogi “zlatni” veprovi u tipičnom staništu divlje svinje. Tijekom cijele godine lovište pruža mogućnost lova na divlje svinje sa čeka.

  • Lovište: III/25 Petrova gora
  • Tip lovišta: otvoreno
  • Površina:13640 ha

Kontakt podaci  • Telefon:

Cijenik Lovački dom Muljava

Cjenik Lovačka kuća Muljava 4/2 i 4 apartmana sa ukupno 24 ležaja kn/dan
Noćenje  
Noćenje s doručkom  
Polupansion  
Puni pansion 400,00

 

 

 

 

 

 

 

 

Gostima lovcima moguće je organizirati lov na divlje svinje i srne u lovištu otvorenog tipa, koje se prostire na površini od 15.000 ha, a poslije lova ugodan boravak u odvojenom lovačkom salonu lovačkog doma Muljava. Lovište je poznato kao tipično stanište divlje svinje, u kojem su odstrjeljeni brojni trofeji ''zlatnih'' veprova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor: Hrvatske šume
 
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023