Pobjednici natječaja "Digiscoper godine 2012" u organizaciji Swarovski optik

Napisao/la  Subota, 21 Prosinac 2013 01:40

digiskoper2013 Behaviour Action Ljubav-bez-granicaDigiscoping, koji znači fotografiranje pomoću teleskopa, nudi mogućnosti za otkrivanje i zabilježavanje bioraznolikosti prirode oko nas. Upravo zato SWAROVSKI OPTIK već osmu godinu organizira međunarodni natječaj "Digiscoper of the year“ kojim poziva sve digiskopere da podjele svoje najbolje fotografije s javnosti i dozvole da odluku o nagradama donese odabrani žiri profesionalaca i registrirani internet korisnici preko stranice www.digiscoperoftheyear.com.

Ove godine pobijedila fotografija "Ljubav bez granica”, jedinstvena slikom dvije različite vrste ptica, ženke Zapadnog gnjurca (Aechmophorus occidentalis) i mužjaka Klarkovog gnjurca (Aechmophorus clarkii) u ritualu parenja, jedinstvenim slučajem za tu porodicu.

swarovski optik logo n“Ljubav bez granica” od Juan Manuel Benjumea iz SAD-a je naziv pobjedničke slike koja je pobijedila na natjecanju “Digiscoper of the year 2013” organiziranog od SWAROVSKI OPTIK. O pobjedniku je odlučivao međunarodni žiri fotografa, birdera i digiscoping eksperata, kao i šira publika.

Različitost i jedinstvenost prirode nikada ne prestaje fascinirati i nadahnjivati. Digiscoping, koji znači fotografiranje pomoću teleskopa, nudi mogućnosti za otkrivanje i zabilježavanje bioraznolikosti prirode oko nas. Upravo zato SWAROVSKI OPTIK već osmu godinu organizira međunarodni natječaj “Digiscoper Godine” kojim poziva sve digiscopere da podjele svoje najbolje fotografije s javnosti i dozvole da odluku o nagradama donese odabrani žiri profesionalaca i registrirani internet korisnici preko stranice www.digiscoperoftheyear.com.

Poslano je više od 1600 slika (oko 15% više nego prethodne godine) a ukupno je registrirano 510 novih digiscopera. Po prvi puta moglo se natjecati u četiri kategorije: “Behavior & Action”, “Portrait”, “Mammals”, and “Videos” (Ponašanje, Portret, Sisavci, Video). Pobjednička fotografija iz svake kategorije je odabrana od nezavisnog žirija. Ukupni pobjednik je potom odabran od pobjednika iz te četiri kategorije.

digiskoper2013 Behaviour Action Ljubav-bez-granicaSveukupni pobjednik natjecanja je Juan Manuel Benjumea iz SAD-a. On je također i pobjednik u kategoriji “Behavior & Action”. Impresionirao je i publiku i žiri sa jedinstvenom slikom dvije različite vrste ptica, ženke Zapadnog gnjurca (Aechmophorus occidentalis) i mužjaka Klarkovog gnjurca (Aechmophorus clarkii) u ritualu parenja, jedinstvenim slučajem za tu porodicu. Nazvao je sliku “Ljubav bez granica”. Osvojio je nagradu SWAROVSKI OPTIK koju čini set digiskoping opreme: novi ATX/STX teleskop (po njegovom izboru) sa TLS APO adapterom, šinom, stalkom i glavom za stalak.

digiskoper2013 Portret Kos-kamenjarPobjednik u kategoriji “Portrait” je Jorge de la Cruz Martin iz Španjolske. Zadivio je žiri sa svojom slikom kosa kamenjara (Monticola saxatilis). Oštrina slike, posebno jasni detalji i strukture pera su predivni. Boja i kompozicija slike daje portretu posebno uravnotežen izgled, čineći je privlačnim za gledatelja.

digiskoper2013 Mammals LosRobert Wilson iz SAD-a je pobjednik u kategoriji “Mammals” . Oduševio je žiri sa svojom slikom losa (Alces alces), nazvavši je “Jedan veliki dečko!”. Uspio je portretirati impozantno velikog i stidljivog šumskog kralja u prirodnom ambijentu.

digiskoper2013 Video

Frank Resseler iz Belgije je pobjednik novouspostavljene kategorije “Video” s uratkom "Now pure nature" (klik na fotografiju otvara video). U ovom slučaju, žiri je bio impresioniran video kompozicijom, kojom je predstavio različite ptice i insekte korištenjem posebno usporenih snimaka u velikim kadrovima.

Pobjednici ove tri kategorije su dobili par dvogleda EL 32 SWAROVSKI OPTIK kao svoje nagrade.

Uz to, tokom četiri mjeseca natjecanja, fanovi SWAROVSKI OPTIK Facebook stranice birali su tri najpopularnije fotografije i najbolji digiskoping video svakog mjeseca, tako da su najviše birani fotografi dobili vrhunske  SWAROVSKI OPTIK fleece jakne kao nagradu.

Više o samom digiskopiranju, prijavljenim fotografijama i videima i pobjedničke uratke možete pogledati na: Digiscoper of the year

Pobjedničke fotografije, uključujući i kontrolne slike, možete pronaći  ovdje (PIN Code: GUUBA2).

Lovac.info

 

Zadnja izmjena Utorak, 15 Srpanj 2014 14:36
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023