VUKA: Državno studentsko prvenstvo u gađanju letećih meta – disciplini trap

Napisao/la  Srijeda, 24 Rujan 2014 00:08

Iako je nebo prijetilo gustim oblacima i kišom, ipak je išlo na ruku svim natjecateljima i gostima koji su se 22. rujna okupili na Streljani M-90. Razlog okupljanja bilo je Državno studentsko prvenstvo u gađanju letećih meta – disciplini trap u organizaciji Odjel a lovstva i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcu i Športskog saveza Veleučilišta u Karlovcu.

Iako je nebo prijetilo gustim oblacima i kišom, ipak je išlo na ruku svim natjecateljima i gostima koji su se 22. rujna okupili na Streljani M-90. Razlog okupljanja bilo je Državno studentsko prvenstvo u gađanju letećih meta – disciplini trap u organizaciji Odjela lovstva i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcu i Športskog saveza Veleučilišta u Karlovcu.

Na natjecanju su mogli sudjelovati svi studenti i apsolventi visokih škola, veleučilišta i sveučilišta s pravom držanja i nošenja oružja. Ukupno se natjecalo čak 23 studenata i to s Kineziološkog i Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta Sjever te Veleučilišta u Karlovcu. Također, po prvi puta se održalo i natjecanje Udruge diplomiranih studenata Veleučilišta u Karlovcu „Alumni VUKA“.

Četrdesetak okupljenih prvo su pozdravili dr.sc. Krunoslav Pintur, pročelnik Odjela lovstva i zaštite prirode, prof. Prahović iz Športskog saveza Veleučilišta u Karlovcu, te predsjednik Udruge Alumni VUKA-a, Željko Vlaisavljević, mag. agr., nakon čega je natjecanje moglo početi.

U prvoj seriji gađalo se ukupno po 15 golubova, a nakon nastupa svih natjecatelja čak je njih troje imalo isti broj bodova pa se išlo na raspucavanje. U finalu, u kojem se također gađalo 15 golubova, naposljetku su bili: Abramović, Gmižić, Grdiša, Rončević, Škopljanac i Tvrdinić.

Nakon napetog i neizvjesnog gađanja opet se moralo na raspucavanje za treće mjesto pa je stoga konačni poredak sljedeći:

  1. Radovan Abramović, Odjel lovstva i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcu, 26/30 golubova
  2. Davor Gmižić, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 25/30 golubova
  3. Tomislav Rončević, Odjel lovstva i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcu, 24/30 golubova.

Kraj natjecanja začinilo je zajedničko natjecanje diplomiranih studenata okupljenih u udrugu Alumni VUKA. Ukupno je nastupilo 11 natjecatelja, a najbolji su bili Ivan Krupec (1. mjesto), Tomislav Rončević (2. mjesto) i Tomislav Škopljanac (3. mjesto).

Nakon natjecanja svi prisutni okupili su se u restoranu Lovački rog gdje su pretresli svoje dojmove, izmijenili pokoju zanimljivost iz lova, te si uz zdravicu zaželjeli dobru kob i mirnu ruku.

za Lovac.info: Dina Botta
Zadnja izmjena Subota, 15 Studeni 2014 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023