LD Patka organiziralo Memorijal Dragutin Cenko

Napisao/la  Subota, 06 Rujan 2014 00:21

U nedjelju, 31. kolovoza članovi Lovačkog društva Patka Donji Vidovec/Sveta Marija sedmu godinu zaredom organizirali su druženje lovaca i članova udruga iz Donjeg Vidovca, Svete Marije i Donjeg Mihaljevca. Manifestacija koja je održana na prostoru njihovog doma nosi naziv Memorijal Dragutin Cenko i organizira se u znak sjećanja na tragično preminulog lovca Dragutina Cenka iz Donjeg Vidovca.

U nedjelju, 31. kolovoza članovi Lovačkog društva Patka Donji Vidovec/Sveta Marija sedmu godinu zaredom organizirali su druženje lovaca i članova udruga iz Donjeg Vidovca, Svete Marije i Donjeg Mihaljevca.

Manifestacija koja je održana na prostoru njihovog doma nosi naziv Memorijal Dragutin Cenko i organizira se u znak sjećanja na tragično preminulog lovca Dragutina Cenka iz Donjeg Vidovca. Memorijalno natjecanje u gađanju je održano za članove LD u kategoriji seniora I i II  te veterana.

U seniorskoj kategoriji I najbolji bio Antun Igrec kojem je pripao prijelazni pehar, drugo mjesto je pripalo Dejanu Kanižaju, a treće Željku Gosariću. Kod seniora II pobijedio je Marko Kopasić, drugi je bio Ivan Barić, a treći Josip Kedmenec. Kod veterana prvo mjesto osvojio je Zvonimir Lukša ispred Stjepana Matulina i Dušana Dragića, dok je u gađanju fer plaj pobijedio Dejan Kanižaj, drugi je bio Josip Mihalac, a treći Franjo Mučić. Oni su primili medalje. Gađanje glinenih golubova, gađanje zračnom puškom i praćkom održano je za muške članove udruga, njih osamnaest.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili strijelci Tenis kluba Sveta Marija, drugi su bili natjecatelji NK Mladost Sveta Marija, a treći natjecatelji udruge Ranč iz D. Mihaljevca. Žene su se natjecale u gađanju zračnom puškom i u pikadu. Tu su najbolje bile natjecateljke iz Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija, druge su bile članice KUD-a Ivan Mustač-Kantor, a treće članice Podružnice umirovljenika Sveta Marija.

Ukupno se natjecalo 56 muškaraca i 12 žena. Kod pojedinaca je najbolji bio Božidar Kedmenec iz TK Sveta Marija, drugo mjesto je pripalo natjecatelju NK Mladost Sveta Marija Marijanu Pongracu, a treće Ivanu Kranjecu iz Podružnice umirovljenika Sveta Marija. Kod žena je najbolja bila Franciska Kvakan iz Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija, a drugo i treće mjesto pripalo je njezinim kolegicama iz istoga društva, Maji Balažin i Katarini Jambrešić.

Po prvi puta održano je i natjecanje u kuhanju bograča od divljači. Između deset ekipa prema ocjeni žirija u sastavu Đurđica Slamek, Franjo Zvonar i Dragutin Šeremet najbolji bograč pripremili su članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari, drugi su bili kuhari iz udruge Čmela Sveta Marija, a treće su bile kuharice Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija.

Riječi zahvale sudionicima je uputio Josip Mihalac, predsjednik LD Patka, koji je uz Franju Zvonara podijelio nagrade najboljima. Uslijedio je i zabavni za koji su se pobrinuli tamburaši KUD-a Ivan Mustač-Kantor.

eMeđimurje.hr, 03.09., E.M.
Zadnja izmjena Utorak, 09 Rujan 2014 00:40
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023