Od pet - LD „Ravnoj gori“ i četvrta pobjeda!

Napisao/la  Utorak, 12 Kolovoz 2014 00:03

Lovačko natjecanje u gađanju letećih meta, disciplina trapm po prvi put je održano na streljani LU „Gacka“ na otočkoj Runjavici. Na natjecanju koje je organizirala LU „Orao“ iz Dabra, skoro da se nije dogodilo ništa novo! I ovoga je puta, naime, cijelim natjecanjem dominiralo Lovačko društvo „Ravna gora“ iz Sinca. Ono je osvojilo, ne samo veliki pokal u skupnoj konkurenciji, nego je imalo i najbolje pojedince u fair playu i u tzv.“desetkama“, te u pojedinačnome gađanju.

Lovačko natjecanje u gađanju letećih meta, disciplina trapm po prvi put je održano na streljani LU „Gacka“ na otočkoj Runjavici. Na natjecanju koje je organizirala LU „Orao“ iz Dabra, skoro da se nije dogodilo ništa novo!

I ovoga je puta, naime, cijelim natjecanjem dominiralo Lovačko društvo „Ravna gora“ iz Sinca. Ono je osvojilo, ne samo veliki pokal u skupnoj konkurenciji, nego je imalo i najbolje pojedince u fair playu i u tzv.“desetkama“, te u pojedinačnome gađanju.

Od pet ovogodišnjih natjecanja na području županije „Ravnoj gori“ ovo je četvrti naslov skupnih prvaka. Drugo mjesto osvojila je streljačka sekcije Lovačke udruge „Gacka“ iz Otočca, a treći bio je „Orao“ iz Kosinja.

Pojedinačno, opet je bio najbolji član LD „Ravna gora“ iz Sinca, Milenko Kovačić - Milana. Ovom pobjedom samo je potvrdio svoju dominaciju koja traje praktički još od 1992. godine, kada se prvi put pojavio na ovakvim natjecanjima, i od tada nanizao čak 74 nastupa, a među njima i deset pucanja za reprezentaciju ličko-senjske županije na državnim prvenstvima.

Drugo mjesto u pojedinačnome natjecanju osvojio je, član LU „Gacka“ Tomislav Babić, dok je treće mjesto pripaloTomislavu Rudeliću, članu LD „Lika“ iz Gospića.

Milenko Kovačić najbolji je bio i fair playu, no ovoga puta, kako je i sam priznao, još ne zabilježen otpor pružio mu je član LU „Orao“ iz Dabra Ivan Matasić, a o tome najbolje svjedoči podatak da je odluka o pobjedniku pala tek u raspucavanju i to nakon čak – sedam pokušaja! Treće mjesto osvojio je Joso Vrkljan, član LD „Terijeb“ iz Pazarišta.

U gađanju popularnih „desetki“ Milenko Kovačić nije nastupio, no priznanja za prvo mjesto ipak su završila na njegovoj kućnoj adresi. Pobijedio je, naime, Milenkov sin, veoma nadareni Marijan Kovačić, također član „Ravne gore“ iz Sinca. Drugo mjesto osvojio je Goran Tvrdinić, još jedan član sinačkoga društva, a na treće se plasirao Ivan Draženović Buco, član Lovačkoga društva „Brinje“ iz Brinja.

Priznanja i nagrade najuspješnijima pojedincima i organizacijama predali su predsjednik LU „Orao“ iz Dabra, Zvonimir Rajković i sportski direktor njihove streljačke sekcije, Marko Smolčić Brko, uime organizatora, te, uime suorganizatora predsjednik Lovačke udruge „Gacka“ iz Otočca, Zdravko Grčević.

Lovci iz Dabra ovaj turnir, zato što kasnije nije bilo raspoloživih termina, posvetili su blagdanu zaštitnika Dabra i hrvatske policije Sv. Mihovilu, a nastupiti će još na turnirima u Kosinju (18. kolovoza), Gospiću (27. 8) i na županijskome prvenstvu u Otočcu. Bio je predviđen i nastup na turniru što ga je planiralo organizirati LD „Brinje“ u znak sjećanja na poginule hrvatske redarstveniku u Žutoj Lokvi, no to je natjecanje odgođeno.

Slobodna Lika, 11.08.
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 11 Kolovoz 2014 18:29
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023