Sniper kup 2014

Napisao/la  Subota, 26 Srpanj 2014 08:15

Hrvatski časnički zbor Primorsko-goranske županije organizira, u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, po šesti put u Hrvatskoj, streljačko natjecanje "SNIPER KUP" u disciplinama "Snajperska puška", na udaljenosti od 75 do 600 metara. Natjecanje će se održati u subotu i nedjelju 02/03. kolovoza 2014.g. na strelištu "Kovačevo" na Grobniku. Dopuštene su sve vrste pušaka sa optičkim ciljnicima i užlijebljenim cijevima te u kalibrima prema pravilima za pojedinu disciplinu.

Hrvatski časnički zbor Primorsko-goranske županije organizira u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, po šesti put u Hrvatskoj, streljačko natjecanje "SNIPER KUP" u disciplinama "Snajperska puška", na udaljenosti od 75 do 600 metara. 

Natjecanje će se održati u subotu i nedjelju 02/03. kolovoza 2014.g. na strelištu "Kovačevo" na Grobniku. Početak natjecanja u oba dana predviđen je u 09.30 sati nakon otvorenja koje se planira u 09.00 sati.

Dopuštene su sve vrste pušaka sa optičkim ciljnicima i užlijebljenim cijevima te u kalibrima prema pravilima za pojedinu disciplinu.

Gađat će se DEVET disciplina:

  1. Disciplina "F-class/Open" 300m
  2. Disciplina "F-class/Open" 600m
  3. Disciplina „F-class/Target“ 300m
  4. Disciplina „F-class/Target“ 600m
  5. Disciplina “Military sniper open”
  6. Disciplina "Povijesna puška"
  7. Disciplina "Lovački Karabin - Srnjak"
  8. Disciplina "Lovački karabin - Vepar"
  9. Disciplina "Lovački karabin - Lisica"

Pravila za lovačke discipline:

  • U disciplini „Lovački karabin-Srnjak“ u kategoriju ulaze sve lovačke puške-risanice (sa užljebljenom cijevi) kalibra .22 hornet ili veći. Nisu dopuštene sportske puške bez obzira da li udovoljavaju težinom i kalibrom. Maksimalna težina puške je 5,0 kg, maksimalno povećanje optičkog ciljnika je 12x, udaljenost 100 m, NEMA probnih hitaca, 6 ocjenskih hitaca u metu "Srnjak" (dva hitca u sjedećem stavu – pucanje sa stola/naslona, dva hitca u stojećem stavu sa naslonom na štap i dva hitca u slobodnom stojećem stavu), vrijeme gađanja 20 minuta. Nakon svakog stava će se pregledati meta optičkim sredstvom. Svaka puška će morati proći tehničku kontrolu i na nju će se zalijepiti naljepnica sa brojem.
  • U disciplini „Lovački karabin – Vepar“ u kategoriju ulaze sve lovačke puške-risanice (sa užljebljenom cijevi) kalibra .22 hornet ili veći, (nisu dopuštene sportske puške bez obzira da li udovoljavaju težinom i kalibrom) maksimalna težina puške je 5,0 kg, maksimalno povećanje optičkog ciljnika je 12x, udaljenost 100 m, NEMA probnih hitaca, 6 ocjenskih hitaca u metu "Vepar" (dva hitca u sjedećem stavu – pucanje sa stola/naslona, dva hitca u stojećem stavu sa naslonom na štap i dva hitca u slobodnom stojećem stavu), vrijeme gađanja 20 minuta. Nakon svakog stava će se pregledati meta optičkim sredstvom. Svaka puška će morati proći tehničku kontrolu i na nju će se zalijepiti naljepnica sa brojem.
  • U disciplini “Lovački karabin – Lisica” u kategoriju ulaze sve lovačke puške-risanice (sa užljebljenom cijevi) kalibra svi kalibri .22LR ili veći, (nisu dopuštene sportske puške bez obzira da li udovoljavaju težinom i kalibrom) maksimalna težina puške je 5,0 kg, maksimalno povećanje optičkog ciljnika je 12x, udaljenost 75 m, NEMA probnih hitaca, 6 ocjenskih hitaca u metu "Lisica" (dva hitca u sjedećem stavu – pucanje sa stola/naslona, dva hitca u stojećem stavu sa naslonom na štap i dva hitca u slobodnom stojećem stavu), vrijeme gađanja 20 minuta. Nakon svakog stava će se pregledati meta optičkim sredstvom. Svaka puška će morati proći tehničku kontrolu i na nju će se zalijepiti naljepnica sa brojem.

Dodatna pravila za sve discipline:

  • dopuštena je uporaba osobnih pomagala ispred streljačke linije ( meteorološke stanice i TV prijenos slike mete)
  • dopuštena je asistencija osmatrača (spottera), osim za lovačke discipline pod br. 4, 5, i 6.
  • dopušteno je korištenje prednjeg naslona ili nožica - duljina kojom oružje naliježe na prednji naslon je max. 8 cm i mora pružati mogućnost dizanja puške iz oslonca
  • natjecanje je i ekipno, ekipu čine tri člana u pojedinoj disciplini (može biti i četiri člana ali se zbrajaju tri najbolja rezultata)

Tijekom natjecanja bit će osigurana prehrana na samom strelištu. Bezalkoholna pića kao osvježenje, topli napitci i sl. te prikladni sendviči bit će na raspolaganju po simboličnim cijenama.

Kotizacija za sudjelovanje na natjecanju iznosi 80 kn po disciplini za discipline “F-klase”, „Military sniper Open“ i „Povijesna puška“.

Za discipline „Lovački karabin-Srnjak“, „Lovački karabin-Vepar“ i „Lovački karabin-Lisica“ kotizacija iznosi 40 kn po pojedinoj disciplini (120 kn za sve tri discipline).

Raspored po grupama i streljačkim mjestima bit će objavljen na web-stranici Hrvatskog časničkog zbora. Više informacija o samom natjecanju pogledajte ovdje: Sniper cup.pdf

Prijave i informacije na tel. 091 47 74 016 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Lovac.info
Zadnja izmjena Subota, 26 Srpanj 2014 16:55
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023