LU Dilj Podcrkavlje: gađanje na metu srnjaka

Napisao/la  Subota, 03 Svibanj 2014 00:11

LU Dilj Podcrkavlje po osmi put organizirala je provjeru oružja i lovaca pred otvorenje lova na srnjaka. Provjera je održana na strelištu Petnja koje se nalazi u Državnom lovištu "Mlada vodica – Puavice" kojim uspješno gospodari ova udruga. Osim matičnih članova u provjeri su sudjelovali i lovci drugih lovačkih udruga s područja  Brodsko-posavske županije.

Lovačka udruga Dilj Podcrkavlje po osmi put organizirala je provjeru oružja i lovaca pred otvorenje lova na srnjaka. Provjera je održana na strelištu Petnja koje se nalazi u Državnom lovištu "Mlada vodica – Puavice" kojim uspješno gospodari ova udruga. Osim matičnih članova u provjeri su sudjelovali i lovci drugih lovačkih udruga s područja  Brodsko-posavske županije. Ciljalo se sa lovačke čeke u metu srnjaka sa tri naboja na udaljenost od 100 metara, lovačkom puškom s užlijebljenim cijevima. Formirane su ekipe koje su međusobno odmjerile svoje streljačke vještine. Provjeru je obavilo 43 lovca, ali bilo je i onih kojima je srnjak pobjegao.

Najbolji rezultat postigli su lovci iz ekipe "MIG – 95 – II" iz Kaniže koji su pogodili 84 kruga od 90 mogućih, drugo mjesto pripalo je ekipi "Dilj – II" iz Podcrkavlja s pogođenih 82 kruga, a treće ekipi "Dilj – I" iz Podcrkavlja sa 81 pogođenim krugom. Nastupilo je ukupno 13 ekipa.

U pojedinačnoj konkurenciji  četvorica lovaca pogodili su maksimalnih 30 krugova te se moralo pristupiti raspucavanju  iz stojećeg stava uz dozvoljenu uporabu lovačkog štapa. Prvo mjesto osvojio je Ivica Srdarević  član ekipe "Graničar" iz Starog Petrovog sela koji je u raspucavanju pogodio 10, drugo mjesto pripalo je Zoranu Krasnopjurki iz ekipe "MIG – 95 – II" koji je pogodio 8, treće mjesto osvojio je Tomislav Valić iz ekipe " Cerovac " Tomica s pogotkom u 7 dok je četvrti bio Matija Mokricki iz ekipe "Dilj – Završje" iz Podcrkavlja koji je imao slabiji pogodak od prve trojice. Najbolje ekipe nagrađene su pokalima, a članovi ekipa medaljama dok su najbolji pojedinci dobili medalje, a prvak i sliku ulje na platnu s motivom Božice lova Dijane, rad slikara amatera Branka Androševića člana Lovačke udruga "Dilj" iz Podcrkavlja. Nagrade je uručio predsjednik udruge Đuro Štivić .

Kako je to izgledalo pogledajte u slijedećoj galeriji:

Čestitamo pobjednicima!

LS Brodsko posavske županije
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023