Odličan plasman natjecatelja iz Varaždinske županije

Napisao  Nedjelja, 18 Listopad 2009 04:40
zupan-lovacki-savez-2.jpg Župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas je sa zamjenicima održao prijem za predstavnike Lovačkog saveza Varaždinske županije te sudionike državnog prvenstva u lovnom streljaštvu, koji su na nedavno održanim državnim natjecanjima u lovnom streljaštvu - koje svake godine organizira Hrvatski lovački savez - postigli zavidne rezultate.

ŽUPAN ČESTITAO LOVAČKOM SAVEZU NA ODLIČNOM PLASMANU NATJECATELJA IZ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

zupan-lovacki-savez-3.jpg

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar dana 05.10 je sa zamjenicima održao prijem za predstavnike Lovačkog saveza Varaždinske županije te sudionike državnog prvenstva u lovnom streljaštvu, koji su na nedavno održanim državnim natjecanjima u lovnom streljaštvu - koje svake godine organizira Hrvatski lovački savez - postigli zavidne rezultate.

Predrag Štromar, župan Varaždinske županije čestitao je svim sudionicima natjecanja i vodstvu Lovačkog saveze na odličnim uspjesima istaknuvši kako Županija oduvijek jako dobro surađuje sa Savezom: "Sve ono što zacrtamo, uvijek i provedemo u djelo, tako da sam uvjeren u nastavak ove izuzetno uspješne suradnje. Podatak da se čak 70% lovnog turizma ostvaruje u našoj županiji, sam za sebe govori o važnosti nastavka održavanja bogate tradicije lovnog turizma kod nas, ali i o važnosti nastavka ulaganja u lovno streljaštvo i naše reprezentativce koji svojim rezultatima pokazuju da smo u samom vrhu."

U disciplini "trap" reprezentacija Lovačkog saveza Varaždinske županije zauzela je, u konkurenciji 20 reprezentacija županija i grada Zagreba, odlično treće mjesto, a Marko Pokos (inače član Lovačkog društva "Belupo" Ludbreg), također se plasirao na zavidno treće mjesto. Reprezentacija je pogodila 134 leteće mete, svega dvije manje od prvoplasiranih natjecatelja iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije, dok je Marko Pokos postigao samo jedan pogodak manje od prvoplasiranog Antona Glasnovića. Za našu reprezentaciju još su nastupali Damir Zrinski (7. mjesto među 120 natjecatelja), Miljenko Kos (31.), Hrvojko Maturanec (55.), Krunoslav Štriga (57.) i Vlado Šimec (71. mjesto). Natjecanje je održano u Zadru.

Ivan Kutnjak, predsjednik Lovačkog Saveza Varaždinske županije također je izuzetno zadovoljan suradnjom i podrškom Varaždinske županije, a najnoviji rezultati to i dokazuju: "Nastojimo svake godine biti u vrhu, a ove godine, unatoč iznimno jakoj konkurenciji, imamo i državnog prvaka na što smo posebno ponosni."

Lijep uspjeh varaždinski su lovci postigli i na državnom prvenstvu u "lovačkom parkuru" koje je održano u Starim Kunjevcima kod Vinkovaca. Pojedinačno, Miljenko Kos (član Lovne jedinice Zelendvora) uvjerljivo je zauzeo prvo mjesto sa ukupno 67 pogodaka, odnosno čak tri više od drugoplasiranog natjecatelja. Bio je najuspješniji i u ekipnoj konkurenciji i u finalnoj seriji i potpuno opravdano se na kraju popeo na tron najboljeg u državi među 45 natjecatelja iz 15 ekipa županija i Hrvatskih šuma. Za našu županiju nastupile su dvije ekipe strijelaca - lovaca iz Lovne jedinice Zelendvor, koji su to pravo stekli na županijskom natjecanju. Za prvu ekipu Varaždinske županije koja je sa 117 pogodaka zauzela peto mjesto, uz Miljenka Kosa nastupili su i Josip Gregur (18. mjesto) i Petar Silić (27.). Duga ekipa bila je sedma sa 113 pogodaka, a za nju su nastupili Hrvojko Maturanec (na kraju zauzeo 14. mjesto), Matija Vučković (19. mjesto) i Ivan Silić (24. mjesto).

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023