EPSO 2009

Napisao  Utorak, 21 Srpanj 2009 05:58

epso_2009_3.jpgHrvatska je došla do svoje prve medalje na Europskom prvenstvu u streljaštvu koje se ove godine održava u Osijeku, na streljani Pampas. Rezultati do današnjeg dana nisu mogli zaslužiti prolaznu ocjenu, jer ni jedna od naših glavnih uzdanica nije bila niti blizu odličja.

Pošto su dosad „kiksali“ i Snježana Pejčić, brončana s prošlogodišnjih Olimpijskih igara, i Petar Gorša, stvar su morali izvlačiti naši trapaši Ante i Josip Glasnović te Giovanni Crnogorac. A oni ne samo da su izvukli stvari, nego su se okitili europskim srebrom sa samo metom manje od pobjednika Talijana.

EPSO: Hrvatska srebrna u disciplini trap!

Hrvatska je došla do svoje prve medalje na Europskom prvenstvu u streljaštvu koje se ove godine održava u Osijeku, na streljani Pampas. Rezultati do današnjeg dana nisu mogli zaslužiti prolaznu ocjenu, jer ni jedna od naših glavnih uzdanica nije bila niti blizu odličja.

Pošto su dosad „kiksali“ i Snježana Pejčić, brončana s prošlogodišnjih Olimpijskih igara, i Petar Gorša, stvar su morali izvlačiti naši trapaši Ante i Josip Glasnović te Giovanni Crnogorac. A oni ne samo da su izvukli stvari, nego su se okitili europskim srebrom sa samo metom manje od pobjednika Talijana.

Trapaši su sa svojim rasporedom počeli rano ujutro, da bi u 18 sati uslijedilo finale. Finale u kojem je svoje mjesto našao jedan od braće Glasnović, Ante, i time potvrdio kvalitetu naše trapaške ekipe. Sa ukupno 120 meta pogođenih u izlučnom dijelu natjecanja, Ante je dijelio treće mjesto s Nijemcem Bindrichom. Ispred njih, prvo mjesto su dijelili Slovak Filipovic i Austrijanac Scherhaufer sa 122 mete. Peto mjesto dijelili su Slovenac Macek i Talijan Pellielo sa 119 meta. Broj pogodaka šestorke do samog finala garantirao je da ćemo do kraja gledati neizvjesnu borbu. A bilo je i više nego neizvjesno!

Propozicije natjecanje su takve da nakon ukupno 125 meta šest natjecatelja s najboljim rezultatima ulaze u finale, gdje slijedi još jedna serija od 25 meta. A tu je u potpunosti dominirao Talijan Pellielo s maksimalnim učinkom (ukupno 144 mete) te na kraju, iskoristivši nervozu ostalih natjecatelja, neočekivano slavio. Za drugo mjesto su raspucavali vodeći nakon osnovnog dijela, Filipovic i Scherhaufer, da bi mirnije ruke na kraju bio Austrijanac (142 mete). Preostala trojica, među kojima je bio i naš Glasnović, ostali su samo za metu prekratki (141 meta) te su se upustili u borbu za poredak od četvrtog do šestog mjesta. Glasnović je na kraju završio peti. Ali sjajni rezultati našeg preostalog dvojca osigurali su ekipno srebro! Crnogorac je bio 12., a drugi Glasnović 14. te su u zbiru imali 354 mete, samo jednu manje od pobjednika Talijana! Umalo je hrvatska himna svirala na Pampasu. Ali zato su svi prisutni, ako slučajno do sada nisu znali onaj poklič „Italia, Italia...“, otišli kućama sa melodijom koja će im odzvanjati u uhu još dugo. Naime, Talijani su se okitili medaljama poput božićnog drvca, pa smo Il Canto degli Italiani slušali čak tri puta u svega pola sata.

U juniorskoj konkurenciji osvojili su pojedinačno drugo mjesto te ekipno zlato da bi se u seniorskoj konkurenciji okitili i pojedinačnim i ekipnim zlatom ponajviše zahvaljujući odličnom Pellielu.

 

epso_2009_1.jpg epso_2009_2.jpg epso_2009_6.jpg epso_2009_4.jpgepso_2009_5.jpg

 

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023