Kako napraviti vodotporne šibice?

Napisao/la  Nedjelja, 04 Svibanj 2014 00:11

Ovakve šibice jednostavno je napraviti a omogućuju all-in-one rješenje za potpaljivanje vatre: potpaljivač, katalizator i gorivo u jeftinom i praktičnom paketiću. Trebaju vam: šibice koje se pale na bilo kojoj površini (strike anywhere matches), pamučna vata, parafinski vosak, igla i aluminijska folija.

Ovakve šibice jednostavno je napraviti a omogućuju all-in-one rješenje za potpaljivanje vatre: potpaljivač, katalizator i gorivo u jeftinom i praktičnom paketiću. Trebaju vam : šibice koje se pale na bilo kojoj površini (strike anywhere matches), pamučna vata, parafinski vosak, igla, aluminijska folija.

  • Zavežite čvor od vate oko podnožja glave šibice i omotajte ostatak šibice u vatu. Neka bude čvrsto povezano, a višak vate podrežite.
  • Rastopite parafinski vosak: stavite vosak u manju zdjelicu koju onda uronite u veći stari lončić napola napunjen vodom. Polagano zagrijavajte vosak – lako je zapaljiv pa pripazite da se ne pregrije! Kada se vosak potpuno rastopi maknite s vatre.
  • Zabodite iglu u dno pamukom obložene šibice i uronite u vosak. Odložite na foliju i kada se stvrdne ponovite postupak još nekoliko puta. Kada zadnji put uronite šibicu u vosak maknite iglu i voskom začepite nastalu rupicu. Vosak će stvoriti vodotporan premaz i služiti će kao gorivo.

Za upotrebu, sastružite vosak s vrha i kresnite po kamenu. Svaka šibica gori oko pet minuta.

Lovac. info
Zadnja izmjena Nedjelja, 07 Prosinac 2014 13:09
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023