LIČKI LOVCI U JEZERANAMA ZBROJILI REZULTATE

Napisao/la  Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 10:43
Lovci LD “KAPELA” Jezerane održali su svoju redovitu godišnju skupštinu u novom Lovačkom domu koji se još uređuje.

Ništa bez radnih akcija svih članova

Lovci LD “KAPELA” Jezerane održali su svoju redovitu godišnju skupštinu u novom Lovačkom domu koji se još uređuje. Skupština je protekla u ozračju smrti Đure Dečaka, predsjednika HLS-a. Ovo ličko društvo ima devedeset i tri člana i brdsko planinsko lovište na Velikoj Kapeli. Sve zadaće od odstrijela krupne divljači do radnih akcija obavili su po planu i programu. Epidemija korone ih je malo onemogućavala, ali zadaće su uspješno odrađene.

Zanimljivost ovog društva je što više od polovice članova ima svoje prebivalište izvan općine Brinje. Žive od Zagreba i Rijeke do Splita i inozemstva. Lovačko društvo im je veza sa ličkim zavičajem gdje rado dolaze. Zato se nastavlja tradicionalno okupljanje članova kod otvorenja lovne sezone. Na Pišćetku, podno vrha Kapele okupe se lovci i njihovi prijatelji na otvorenome pa je to prilika za susret lovaca sa svih strana.

Predsjednik društva Vlado Milohnoja ima samo riječi pohvale za svoje članove. Lovnik Mladen Milohnoja kazuje kako se u narednom periodu treba održati više radnih akcija uređenja lovišta i okolice novog Lovačkog doma. Mnogi gosti rado dolaze loviti divlje veprove u ličkim brdima, a lovci “Kapele” iz Jezerana znaju otići u goste u druga društva jer imaju prijatelje svagdje.

Boris ĆAVAR

IMG 20211121 WA0007