Veprova odmazda

Napisao/la  Subota, 22 Studeni 2014 00:25

Kako prepričati današnji lov... još uvijek je knedla u grlu. Srećom kako je na kraju završilo, možemo biti sretni da nije gore!

Jutros na papiru nas 20 imena. Odlučujemo se loviti teren pod nazivom "Velika tabla". Lavež pasa i javljanje traga od samog puštanja navještava da je crna divljač negdje u blizini. Pred sam kraj pogona  6-7 pasa stisne vepra u kut branjevine a on ni pod razno ne želi izaći pred štand.

Prilazim na lajanje pasa u mjestu, vepar se zakreće i odlazi prema kolegi koji uspijeva uputiti jedan hitac, nakon čega vepar se okreće direkt na njega i uspjeva ga strušiti! Ali kolegu još ne izdaje snaga. S tla upućuje još jedan hitac, ali već iznemogao pogađa šiju vepra nakon čega mu on nanosi teške ozljede noge (lista) i posjekotine na ruci.

Uz strašno pozivanje pomoći, prilazi nas pet, šest i uz velike napore drugi kolega uspijeva na samo par metara zadati smrtni hitac vepru, koji je uspio usmrtiti jednog psa te još dva posjeći. Kada budeš sudionik ovakvom lovu, puno stvari ti prođe kroz glavu, moglo se dogoditi svakome.

Vepar, star 5, 6 godina, mase preko 170 kg, današnji lovni dan je učinio opasnim za sve, pa tako i za našeg prijatelja pogoniča. Kolega nas je sve nazvao i zahvalio što je pao ovaj opasni kralj šikare, a ja ću mu za uspomenu iskuhati kljove i nakon ocjene postaviti na podlošku ...

Forum.lovac.info, B.B.
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023