Izašao je novi broj (144) nacionalnog lovačkog magazina "Dobra kob"

Napisao  Petak, 13 Rujan 2013 03:00

01M DK-144-120NOVI BROJ (144) NACIONALNOGA LOVAČKOG MAGAZINA DOBRA KOB U PRODAJI 14. RUJNA

Nacionalni lovački magazin DOBRA KOB, za lovstvo, lovnu kinologiju i zaštitu ljudskoga okoliša, sveprisutan na slobodnom medijskom tržištu već više od jednog desetljeća, prati sva događanja u Hrvatskoj i svijetu, posebice u Europi.
DOBRA KOB iz broja u broj, iz pera svojih stručnih suradnika, novinara i drugih lovaca sa znanjem, pridonosi razvoju i probitku hrvatskog lovstva, na svojim stranicama donosi zanimljivo i atraktivno štivo, pa i onda kada o nekim temama drugi šute.
Nema događaja u Hrvatskoj, od značenja za lovstvo, a da ga DOBRA KOB ne zabilježi, protumači i stručno obradi na najvišoj razini.... 
Uživajte u DOBROJ KOBI, jer ona je Vaš časopis. DOBRA KOB ZA SVAKU DOB!

NOVI BROJ (144) NACIONALNOGA LOVAČKOG MAGAZINA DOBRA KOB U PRODAJI 14. RUJNA

Nacionalni lovački magazin DOBRA KOB, za lovstvo, lovnu kinologiju i zaštitu ljudskoga okoliša, sveprisutan na slobodnom medijskom tržištu već više od jednog desetljeća, prati sva događanja u Hrvatskoj i svijetu, posebice u Europi.

DOBRA KOB iz broja u broj, iz pera svojih stručnih suradnika, novinara i drugih lovaca sa znanjem, pridonosi razvoju i probitku hrvatskog lovstva, na svojim stranicama donosi zanimljivo i atraktivno štivo, pa i onda kada o nekim temama drugi šute.

Nema događaja u Hrvatskoj, od značenja za lovstvo, a da ga DOBRA KOB ne zabilježi, protumači i stručno obradi na najvišoj razini.

Za DOBRU KOB pišu i educiraju najširi lovački korpus u Hrvatskoj ugledni profesori sa zagrebačkog Veterinarskog, Šumarskog i Agronomskog fakulteta, osječkog Sveučilišta "Josip Juraj Strossmayer", te s Karlovačkog veleučilišta, kao i drugih znanstvenih ustanova, pojedinih ministarstava i asocijacija lovaca i kinologa, Hrvatskoga lovačkog saveza i Hrvatskog kinološkog saveza.

DOBRA KOB donosi iz broja u broj štivo koje promovira ulazak Hrvatske u mnogoljudnu obitelj europskih lovaca. Časopis donosi sva dostupna saznanja, koristeći iskustva europskih država, ali i iskustva Hrvatske na putu u europsku zajednicu naroda.

DOBRA KOB je mjesečnik, izlazi na slobodnom medijskom tržištu u Hrvatskoj kao specijalizirano revijalno izdanje splitske novinske kuće SLOBODNA DALMACIJA. Stalni pretplatnici, iskazujući već godinama povjerenje uređivačkoj koncepciji dobivaju ga na kućnu adresu dan ranije, preko dostave EPH, ili uobičajene poštanske pošiljke.

DOBRA KOB, kojoj su najviši lovni stručnjaci, autoriteti u oblasti lovstva upisali čiste petice, može se kupiti na svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i Makedoniji.

Uskoro će redakcija i njezine prateće službe poraditi da se ponovno časopis vrati na tržište Vojvodine.

Prvi primjerci DOBRE KOBI, razumljivo, mogu se nabaviti na policama splitskih lovačkih kuća DOBRE KOBI, BRUNERA i DALMATINERA.

DOBRA KOB nudi godišnju pretplatu za samo 180 kuna, čime čitatelj dobiva časopis na kućnu adresu, čak tri broja gratis, s tim da s godišnjom pretplatom osigurava primjerak aktualne lovačke literature (Lov poljskih koka, Naš zec, Lovište Marjan, Grofovska lovišta Varaždinske županije, Njegov lov prepelica...).

Uživajte u DOBROJ KOBI, jer ona je Vaš časopis. DOBRA KOB ZA SVAKU DOB!

"Dobra kob" donosi ekstra štivo za ekstra lovce!

01M DK-144-540

Iz sadržaja smo izdvojili:

SKUPOCJENE LOVAČKE PUŠKE NA PROVJERI
Kako je "Ferlach" prestao pucati poslije pola stoljeća

Lovcu A.D. iz Karlovca oduzeta je i uništena vrijedna lovačka puška jer se nije znao model ni serijski broj, no postavlja se pitanje kako se puška mogla svih proteklih godina uredno registrirati nakon što je kupljena u ovlaštenoj trgovini.

Sudski vještak za oružje i balistiku ing. Rade Stojadinović: Puška ima sve svoje oznake i morala se registrirati.

Centar "Ivan Vučetić": Broj na pušci nije njezin serijski broj, nego interna oznaka.

EKSKLUZIVNO
RAVNATELJ PSIHIJATRIJSKE BOLNICE VRAPČE prof. dr. sc. VLADO JUKIĆ POJAŠNJAVA NOVI PRAVILNIK O ZDRAVSTVENIM PREGLEDIMA
Lovci s blažim PTSP-om mogu u lov!
Blagi i slabije izraženi poremećaji ne utječu na sigurno rukovanje oružjem, smatra ugledni psihijatar, što znači da lovci s dijagnosticiranim PTSP-om mogu loviti i nakon posebnog pregleda pribaviti dozvolu za držanje i nošenje lovačkog oružja.

PLAVE RUTE TURISTIČKOG LOVA NA NAŠIM ŠKOJIMA
Hvarani čekaju EU turiste s puškom
Otoci Hvar i Mljet jedini su u Hrvatskoj na kojima obitava čista genetska populacija divljih svinja, kao nigdje drugdje, što je pravi mamac za zagrižene lovce željne vrhunskih trofeja.

EU PROJEKTI
OTVOREN PRVI EDUKACIJSKI GASTRONOMSKI CENTAR KOD PAZINA
U istarsku gastronomiju divljač je ušla na velika vrata

TEMA MJESECA POČEO KRALJEVSKI LOV NA JELENE
Uzburkane strasti harema
Kada jelen rikom objavi da je zagospodario haremom, počinje nemilosrdan lov na njegov trofej, rogove, u kojem obično izgubi glavu.

POSAO U PLAVOM DRESU
Tuče li nam zadnja ura?
Iako je vrijeme poodmaklo, još uvijek se mogu stvoriti uvjeti za unapređenje lovstva i zapošljavanje profesionalaca.

DOZNAJ: ŠEST ZVJEZDANIH ZAPOVIJEDI
Dok je "tvrde" granice, stoj doma!
S početkom lovne sezone, za naše lovce koji love u Bosni i Srbiji nastali su problemi jer iz tih država ne mogu unijeti ni srneći papak u Hrvatsku.

ČELIČNA DISCIPLINA
Lete patke, a čelične sačme - nigdje

FOTORAPORT
Vrgorački lovci spašavaju "Vrgoračko jezero"

USKORO NOVI FELJTONI

Na Sv. Iliji love i danas Titove muflone

Tko je rušio, a tko gradio novi HLS

LOVNA TROFEJISTIKA

Ulov splitskoga lovca Vicka Svilokosa: Atipičan srnjak u zlatu

U lovištu ogorske "Svilaje": Zlato trči brdom, ali neće na puškomet

Kolonija divokoza kod Vrgorca: Bliješte kuke na brdu Šibeniku

LOVAČKO TRŽIŠTE
STRELJAČKI SUSTAV OCAT: Pogoci iz laptopa
USAVRŠENE VJEŽBE: Laserski metak kao munja
LJETNI LOV: Sačuvaj prepelicu u mrežici
SWAROVSKI OPTIK: Dalekozor SLC vidi i noću

DOBRA KOB PRATI DOBRE I U LOVU!

Zadnja izmjena Petak, 13 Rujan 2013 21:13
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023