10. OBLJETNICA IZLAŽENJA - Glas lova i ribolova - projekt koji je pogodio točno “u sridu”

Napisao  Petak, 12 Srpanj 2013 10:18

10-godisnjica-glasa-lova-ribolova-1OSIJEK- Prigodnom svečanošću i okruglim stolom o prilagodbi i djelovanju hrvatskog lovstva i ribarstva u Europskoj uniji, Glas Slavonije je 18. lipnja u nazočnosti brojnih visokih uzvanika u osječkom brodu-restoranu Galija, obilježio iznimno značajan jubilej - 10. obljetnicu utemeljenja i kontinuiranog izlaženja svoga specijaliziranog izdanja, časopisa Glas lova i ribolova.


OSIJEK- Prigodnom svečanošću i okruglim stolom o prilagodbi i djelovanju hrvatskog lovstva i ribarstva u Europskoj uniji, Glas Slavonije jučer je u nazočnosti brojnih visokih uzvanika u osječkom brodu-restoranu Galija, obilježio iznimno značajan jubilej - 10. obljetnicu utemeljenja i kontinuiranog izlaženja svoga specijaliziranog izdanja, časopisa Glas lova i ribolova.
Skup je pozdravio Ivan Šimić, predsjednik Uprave Glasa Slavonije, kao pokretača i izdavača časopisa, te svim njegovim suradnicima i predstavnicima potpornih asocijacija zahvalio na suradnji u čitavom tom razdoblju, "budući da su upravo oni dali veliki pečat njegovoj uređivačkoj koncepciji i bogatom sadržaju".

10-godisnjica-glasa-lova-ribolova-1

Pritom je dodao da će Glas Slavonije i u uvjetima nastavka ekonomskih teškoća, kao i do sada, nastaviti izdavanje toga, kako na tržištu Slavonije i Baranje tako i čitave Hrvatske, dobro prihvaćenog projekta.
- Drage su nam pohvale, no još nam bolje dođu nova mišljenja i prijedlozi o unapređenju sadržaja toga našeg izdanja, kako bi u budućnosti on bio još aktualniji i sadržajniji - rekao je Šimić.

Dobro primljeno izdanje

- Glas lova i ribolova, nakon deset godina izlaženja i postojanja na hrvatskoj novinskoj sceni opravdao je svoju svrhu. Njegovim sadržajem stalno radimo na unapređivanju i promicanju lovstva i sportskog ribolova svih hrvatskih regija, a posebice pet slavonsko-baranjskih županija. Iz dana u dan časopis ima sve više sudionika koji žele da događanja iz njihovih lovišta i s ribolovnih voda budu objavljena upravo u njemu, da razmijene iskustva i ukažu na probleme koji su slični, te da novosti iz tih područja društvenog i sportskog dijela vide i budući lovci i ribiči - kazala je Branka Katava, glavna urednica Glasa lova i ribolova.


Pritom je istaknula da se kroz časopis daje naglasak na zaštitu okoliša, koje je jedno je od temeljnih prava i sloboda svih građana Republike Hrvatske, ali ujedno i obveza članova lovačkih i ribolovnih društava koje se najbolje skrbe za očuvanje svih prirodnih resursa.
- A Glas lova i ribolova o svemu tome izvještava na svojim stranicama svakog prvog petka u mjesecu kada je uvijek novi broj na kioscima diljem Hrvatske - kazala je urednica i podsjetila da je, osmišljen od skupine entuzijasta i zaljubljenika u lov i ribolov, prvi broj Glasa lova i ribolova izišao je iz tiska u lipnju 2003. godine. - Časopis je jedinstven na hrvatskoj novinskoj sceni jer spaja podjednako lov i ribolov, a značajno mjesto pripada novostima u lovnom pravu, lovnoj kinologiji, gospodarenju lovištima, balistici, temama iz zaštite okoliša, sportskom streljaštvu, te brojnim ribolovnim sportskim natjecanjima. Glas lova i ribolova bio je kroničar proteklih događanja na lovnoj i ribolovnoj sceni, a tako će ostati u sljedećem vremenu - istaknula je Katava.

Samo pohvale

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić čestitao je "na vrijednom jubileju časopisu Glasa lova i ribolova, poglavito njegovu uredništvu, ali i izdavačkoj kući Glasu Slavonije, koji je ne samo čitan od znalaca i struke nego i naših građana koje zanima lov, ribolov i kontinentalni turizam. To više što je OBŽ prepoznat i po bogatim vodama i lovnom turizmu, u koji i sam mnogo ulaže". Pritom je obećao daljnju financijsku potporu Glasu lova i ribolova.
Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, čestitajući jubilej istaknuo je: - Postoji stara izreka da ono što nije zapisano kao da se nije ni dogodilo. Svaki pisani dokument, za nas ribiče, posebno vezan uz športski ribolov, hvale je vrijedan. Stoga Glas lova i ribolova apsolutno podržavamo i zahvaljujemo njegovu izdavaču Glasu Slavonije - rekao je Sever te glavnoj urednici, Branki Katavi, u ime saveza predao pisano priznanje i zahvalu.

10-godisnjica-glasa-lova-ribolova-2
Čestitke za jubilej uputio je i Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza OBŽ-a, zahvalivši na podršci koju je čitavo to vrijeme Glas lova i ribolova pružao lovstvu. Izrazio je očekivanje da će to činiti i ubuduće u rješavanju teškoća koje će pred njim stajati. Dodao je i da je taj časopis dao svoj doprinos kako bi se, uz veliki trud lovaca, fond divljači u OBŽ-u vratio na prijeratni, a što sada omogućava i bavljenje i lovnim turizmom.
Sve najbolje o časopisu kazao je i dr. Željko Kraljičak, dožupan OBŽ-a, posebno u njegovoj promociji zaštite okoliša.

www.glas-slavonije.hr |19. lipnja, 2013. | Nikola VUKADINOVIĆ | Foto: JOSIP ŠERI
Zadnja izmjena Petak, 12 Srpanj 2013 10:32
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023