9. Memorijal hrvatskih snajperista„GROM 2018“

Napisao  Utorak, 09 Listopad 2018 12:14

Bliži nam se jedan od najdostojansvenijih događaja u RH simbolično nazvan 9. Memorijal hrvatskih snajperista„GROM 2018“koji će se održati 20.listopada 2018. na streljani Pampas u Osijeku spočetkom u 08.00 h

Bliži nam se jedan od najdostojansvenijih događaja u RH simbolično nazvan 9. Memorijal hrvatskih snajperista„GROM 2018“koji će se održati 20.listopada 2018. na streljani Pampas u Osijeku spočetkom u 08.00 h..Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Događaj se veže uz„Dan neovisnosti Republike Hrvatske“,a u njemu u jednom danu pokušavamo objediniti sve ono dobro,časno i istinito što obilježava put hrvatskog naroda kroz prethodno stoljeće.

Memorijal hrvatskih snajperista sastoji se od dva dijela:

Prvi dio je natjecateljski, u kojem će odmjeriti snage najbolji vojni,policijski i civilni strijelci u disciplinama (snajperska puška, malokalibarska i jurišna puška). Simbolika natjecateljskog dijela je okupiti na jedno mjesto najvještije strijelce i demonstrirati preciznostpogađanja ciljeva na 100 i 300 m.

Drugi dioje svečani i on predstavlja krunu čitavog događanja.Tijekom svečanog dijela koji započinje u popodnevnim satima sačinjavaju ga bogat kulturno-umjetnički program,svečani domjenak i dodjelu odličja prvoplasiranima. Isto takododjeljuje se i posebnanagrada za životno djelo„IVICA REPUŠIĆ" koja nosi ime po jednom od prvih dragovoljaca poginulih u Domovinskom ratu sa područja Slavonije i Baranje.Nagrada se svake godine dodjeljujejednoj ili više osoba sa prostora Hrvatske(i iseljene Hrvatske), koje su imale poseban doprinos u stvaranju hrvatske nezavisnosti, a koje su nedovoljno poznate široj javnosti.

Ove godine nagradu posmrtno prima Slobodan Lang (rodom iz Vinkovaca), doktor medicine i veliki humanitarac koji je organizirao i predvodio "Bijeli put" pomoći za bolnicu u Novoj biloj.

Naziv „Grom“ simbolizira vojno-redarstvenu operaciju kojom se nakon operacije „Oluja“ trebao osloboditi istočni dio Hrvatske (Vukovar). Logo ovog natjecanja preinačena je inačica oznake koju su hrvatski vojnici dobivali nakon završene snajperske obuke.

Prijelazni pokal„Najbolji hrvatski snajperist“u obliku vukovarskog tornja simbolizira Vukovar - središte obrane istočnog dijela Hrvatske, a ime pojedinačnog pobjednika u disciplini (snajperska puška) svake se godine trajno urezuje na poleđinu ovog pokala.

Događaj započinje svečanim postrojavanjem 20.listopada 2018. u 08.00h na streljani Pampas u Osijeku.

PREDPOZICIJE: PREUZMI


Kontakt: 
FRANJO AMBRINAC 
098/220-870

Zadnja izmjena Srijeda, 10 Listopad 2018 16:33
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023