Tragično stradanje dva jelena u Dobri: U borbi im se isprepleli rogovi, pali u rijeku i utopili se

Napisao/la  Petak, 21 Listopad 2022 14:40

U žaru borbe više nisu mogli razdvojiti rogove i pali su u rijeku

Dva  jelena tragično su skončala u rijeci Dobri nakon što su im se zapleli rogovi u žaru borbe, a nesretne životinje potom su pale u rijeku i utopile se.

Sve se dogodilo tijekom jučerašnjeg dana u Novigradu na Dobri, a nesretne životinje zapletenih rogova najprije su primjetili učenici koji su išli u školu.

Vrlo brzo pozvani su lovci, inspekcije i nadležne službe, a onda je počelo i vađenje njihovih trupala iz vode.

-Trajalo je dosta vremena, prilično smo se svi namučili, radi se o velikim primjercima jelena, svaki teži možda oko 230-240 kilograma, rekao nam je Pavao Miljavac. On je jedan od onih koji su i vadili životinje iz rijeke, a kaže kako su rogovi doista bili nevjerojatno isprepleteni i nije bilo šanse da se životinje same ikako oslobode.

Naime, jeleni su se borili, kako to već obično biva tijekom listopada kad im “prorade” hormoni, a oni započinju “mačevanje”  rogovima boreći se za nadmoć i nad teritorijem i nad košutama.

Ova dva jelena iz Novigrada, nažalost, na taj su način tragično skončali jer im se rogovi više nisu mogli razdvojiti, a oni su pali u rijeku i utopili se. Trupla životinja će završiti na sabiralištu temeljem pravilnika o postupanju sa životinjskim lešinama.

                                       https://radio-mreznica.hr/wp-content/uploads/2022/10/jeleni.mp4?_=1

                                        Izrvor; radio-mreznica
Zadnja izmjena Petak, 21 Listopad 2022 15:03