Sajam na zadovoljstvo struke i posjetitelja

Napisao  Srijeda, 06 Veljača 2019 11:45

Na Zagrebačkom velesajmu od 20. do 24. veljače održavaju se DANI LOVA I RIBOLOVA, sajam opreme za lov i ribolov.

Zbog velikog interesa izlagača i posjetitelja Dani lova i ribolova ponovno su na kalendaru sajmova i u veljači, svega četiri mjeseca nakon prošlog sajma u zajedničkom terminu sa sajmovima NAUTIKA, HOTEL&GASTROTEH te FESTIVALOM MASLINA na kojima očekujemo više od 30.000 posjetitelja.

Pokrovitelji DANA LOVA I RIBOLOVA su Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez s kojima pripremamo niz kvalitetnih stručnih skupova na kojima će se razmatrati aktualne teme s područja lova i ribolova.

Cilj Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom. U tom kontekstu, pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa.

Dani lova i ribolova održavaju se u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.

ZANIMLJIVOSTI ZA POSJETITELJE

Za sve posjetitelje na Danima lova i ribolova organiziran je bogat i nadasve zanimljiv prateći program.

Hrvatski lovački savez priprema lovački gastro show, a Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizira Dioramu, izložbu divljih prepariranih životinja.

Na prostoru Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani mogu se okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom.

Na sajmu nismo zaboravili ni na naše najmlađe posjetitelje. Za njih su organizirane različite edukativne radionice.

U sklopu stručnog programa izdvajamo predavanje na temu Upoznavanje lovaca s afričkom kugom (ASK) te mjerama za sprečavanje unosa ASK u Republiku Hrvatsku, koje je na rasporedu u petak, 22. veljače.

EDUKATIVNI ZOO VRT

Danas, kada se broj stanovnika koji žive u gradovima prekomjerno povećava, imati prirodu kao dio grada velika je povlastica, ali i odgovornost da se priroda očuva i za buduće generacije. Očuvanje bioraznolikosti u velikim gradovima od velikog je značaja za zaštitu prirode i poboljšanje kvalitete života gradskog stanovništva.

Unatoč velikom napretku u znanju i osviještenosti o očuvanju prirode, mnogo ljudi i dalje imaju predrasude o divljim životinjama, posebice zmijama. Zmija se ne treba bojati, već ih treba uvažavati zbog njihove važne uloge u održavanju prirodne ravnoteže.

Zoološki vrt grada Zagreba posjetiteljima Dana lova i ribolova predstavit će najčešće vrste zmija koje žive u Zagrebu i njegovoj okolici poput poskoka (Vipera ammodytes), riđovke (Vipera berus), smukulje (Coronella austriaca), bijelice (Zamenis longissimus) i bjelouške (Natrix natrix), a osim zmija izložen će biti i gušter zelembać (Lacerta viridis) te barska kornjača (Emys orbicularis).

Osim zmija, u gradovima se mogu susresti predstavnici i mnogobrojnih drugih vrsta životinja, o kojima će više informacija sa posjetiteljima podijeliti edukatori. Edukacijom posjetitelja nastoji se nadopuniti postojeća znanja, otkloniti predrasude i podizati svijest o važnosti suživota s divljim vrstama u urbanim sredinama.

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023