ZEISS CONQUEST DL – trenuci za pamćenje počinju s pravom optikom

Napisao/la  Četvrtak, 22 Siječanj 2015 07:56

Već dokazani Zeiss Duralyt, prvi put predstavljen 2010., sada živi u poboljšanoj verziji kao Zeiss Conquest DL! DL stoji za Durable & Light – izdržljiv i lagan. Nova serija optičkih ciljnika nudi vam beskompromisnu kvalitetu stvorenu u Njemačkoj, s dodatnim značajkama, optimiziranim radom i novim dizajnom.

Glavne značajke

  • Izvrsna kvaliteta slike
  • Minimalna prekrivenost mete
  • Novost: ASV kao opcija nekih modela
  • Novi inovativni premazi leća – LotuTec premaz za odbijanje vode i nečistoća
  • Made in Germany – poštivanje standarda, kvalitete i zahtjeva tržišta
  • Poboljšana ergonomičnost – dijelovi za upravljanje su povećani i dodatno gumirani protiv klizanja
  • Moderan dizajn i kompaktnost – crn, adnodiziran, bez oštrih rubova
  • Jednostavna montaža
  • Tri modela: CONQUEST DL 1.2-5x36 (najveće vidno polje), 2–8x42 (za lov šuljanjem) i 3–12x50 (jak na velikim udaljenostima)  - svaki s osvjetljenom ili neosvjetljenom končanicom

Conquest HD linija je savršena kombinacija svestranosti i pouzdanosti u svakom detalju. Optimalnu kvaliteta slike i rezoluciju mete daju višestruki premazi koji omogućuju veću razinu transmisije svijetlosti, a ovome treba dodati i široki kut vidnog polja.

Končanica u drugoj ravnini slike napravljena je tako da minimalno prekriva metu. Optički ciljnici mogu se nabaviti s neosvjetljenom končanicom 6 ili osvjetljenom končanicom 60. Končanica 60 koristi se za danju upotrebu, ima jasnu i sjajnu točku, možete ju upaliti ili smanjiti njezin intenzitet po potrebi. Pri povećanju od 12x, veličina točke iznosi 0.8 cm na 100m. Možete se osloniti na dosljedno dobro definiranu končanicu u cijelom rasponu uvećanja, a samo povećanje možete mijenjati po potrebi.

Preciznosti u svakoj situaciji na terenu pridonosi i robusna konstrukcija u sprezi s pouzdanim mehanizmom. Bilo da ste u lovu prigonom, šuljate se ili ste na čeki, po danu ili u sumrak... upravo u zahtjevnim situacijama najviše ćete izvući iz Conquest DL linije. Ovaj ciljnik je testiran u ekstremnim uvjetima u laboratoriju – i to uvjetima koji se teško mogu ponoviti u stvarnosti. Rezultat je pouzdano i sigurno funkiconiranje u rasponu od -25 do +50°C.

LotuTec premaz leća osigurava lako i brzo čišćenje jer se kapljice vode jednostavno otkotrljaju sa stakla a prljavština se ne lijepi. Tu je i T* višestruki premaz za bistriju i oštriju sliku punu detalja.

Funkcioniranje ciljnika je sada još brže i preciznije s novim kompenzatorom pada metka, ASV-om. Zahvaljujući linearnoj skali od 1 cm po kliku do 100 m, izmjerena udaljenost gađanja može se namjestiti s centimetarskom preciznošću te dozvoljava precizno ciljanje za maksimalan doseg. ASV je opcija na modelima 2–8 x 42 i 3–12 x 50, što je novitet serije.

CONQUEST DL serija dizajnirana je za veću udobnost. Ergonomski oblik omogućava lakše rukovanje (čak i u rukavicama) – primjerice dva gumirana gumba (plus i minus) koriste se za namještanje optimalne svjetline. Površina ciljnika je crna i anodizirana, bez oštrih rubova, što je nasljedstvo Duralyta. Međutim novitet je da su svi elementi za upravljanje povećani za 20% i gumirani  kako prst s njih ne bi klizao - imate potpunu kontrolu nad funkcijama. Tijelo ciljnika napravljeno je od čvrstog alumunija što ih čini laganima.

Sistem s 30milimetarskim prstenom omogućava svim ciljnicima linije CONQUEST DL brzu i jednostavnu montažu. Nudi širok spektar mogućnosti jer se može montirati na gotovo sve uobičajene vrste pušaka. Uz ciljnike ide i krpica za čišćenje, štitnici i baterija CR2031

Zahvaljujući optičkim performansama, riječ je o najboljem optičkom ciljniku svoje klase koji pokazuje svoje prednosti čak i u najtežim situacijama!

Lovac.info
Zadnja izmjena Utorak, 13 Siječanj 2015 19:08
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023