Zeiss slavi 170 godina postojanja i 200 godina osnivača

Napisao/la  Utorak, 26 Srpanj 2016 16:03

Carl Zeiss rođen je 1816 godine u mjestu Weimaru te 30 godina kasnije osnova optičku radnju u Jeni. Danas, 170 godina nakon osnutka, Carl Zeiss slavi dvije obljetnice.

Ove godine, Njemačka firma Carl Zeiss AG – svjetski lider u optičkim tehnologijama – slavi dvije velike obljetnice.

Ne samo da je 2016 označuje 170 godina postojanja firme osnovane u njemačkome gradu Jeni u studenome davne 1846 godine, nego i slavi 200 godina od rođenja osnivača firme, Carla Zeissa.

Carl Zeiss rođen je u Rujnu 1816 godine u mjestu Weimar. Carl Zeiss bio je 30to godišnji mehaničar kada je osnovao svoju malu optičku trgovinu. Godinu dana kasnije već je proizvodio mikroskope za Sveučilište iz Jene. Danas, Ime Zeiss, je sinonim za najbolje optičke tehnologije. Zeiss optika se koristila za sve moguće stvari, od snimanja najboljih filmova u povijesti te sve do snimanja u svemiru. Zeiss se također bavi i medicinskom opremom, poluvodičima, optičkim uređajima i mnogim drugim.

Danas, veliki dio Carl Zeiss web stranice je posvećen ilustraciji života i rada osnivača javnosti. Foto galerija te detaljna ilustracija vremenske crte koja pokazuje na aktivnosti Zeiss kompanije, među kojima su i prvi vrlo uspješni proizvodi iz Zeissa te najbitnije inovacije koje je Zeiss predstavio industriji.

Također, firma Zeiss objavila je bogat kalendar događanja koji će se održavati tokom godine u mjestima Jena, Weimar te Oberkochen kako bi proslavili 200 godina od rođenja Carla Zeissa te 170 godišnjicu postojanja firme.

Zadnja izmjena Četvrtak, 21 Srpanj 2016 10:33