Aimpoint nadpopunio svoju liniju pojačivača

Napisao/la  Nedjelja, 07 Veljača 2016 15:53

Aimpoint je nadopunio svoju liniju pojačivača povećanja na SHOT Show sajmu održanom prošli mjesec.

Aimpoint je prva kompanija koja je ponudila ovakve pojačivače za korištenje na crvenim točkama. Prvi napravljeni Aimpoint 3XMag pojačivač napravljen je pred skoro 10 godina te je još uvijek jedan od najboljih na tržištu što se tiče optičkih performansi.
Kao nastavak pojačivača 3XMag, Aimpoint je predstavio čak tri različita modela pojačivača. Novi model 3XMag-1 je direktna zamjena za originalni 3Xmag pojačivač. Model 3X-C je komercionalni model te će se u Americi prodavati za 310 dolara. Sa obzirom na nisku cijenu, iznenadilo nas je da se i kod njega koristi Schott staklo za leće. Model pojačivača 3XMag-1 model je za vojničke potrebe, ima bolje britve, snažnije kućište te je napravljeno po višim specifikacijama, ali naravno, košta duplo više od komercionalnoga modela, čak 705 dolara. Oba modela pružaju vidno polje od 7 stupnjeva.
Kao vrhunac, Aimpoint je predstavio i novi pojačivač 6XMag-1. Duljine 15 centimetara, čak je 3 centimetra duži od 3XMag-1 te skoro 5 centimetara od 3Xmag-C pojačivača. Međutim, ono što je puno bitnije, težina se ne razlikuje mnogo između modela, pa je tako model 6xMag samo 30 grama teži od manje braće. Cijena 6XMag-1 pojačivača u Americi će iznositi 910 dolara

Optički se model sa 6 puta povečanjem pokazao dobrim. Njegovo vidno polje iznosi 3 stupnja, što nije loše za povećanje od 6 puta. Što se tiče kuta gledanja, puno je lakše naći metu sa 3XMag nego sa modelom sa 6 puta povečanjem, ali to je normalno kod većih povečanja. Novi Aimpoint 6XMag-1 pojačivač potpuno je kompatibilan sa novijim Aimpoint Micro T-2 i H-2 crvenim točkama.

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023