Lovci Sisačko moslavačke županije pomogli stanovnicima poplavljenih područja

Napisao/la  Četvrtak, 12 Lipanj 2014 00:32

Potaknuti vijestima o patnjama stanovništva u poplavljenim područjima Istočne Slavonije lovci Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije su pokazali svoju solidarnost i veliko lovačko srce. Temeljem iskustava s poplavama u sisačko-moslavačkom kraju koje su se uz ovdašnje rijeke dogodile ove i prošle godine, lovci su za samo jedno prijepodne preko svojih članova i prijatelja u gospodarskim i trgovačkim tvrtkama prikupili razne potrepštine i kao donaciju sutradan prevezli u sabirni centar u Općini Cerna.

Potaknuti vijestima o patnjama stanovništva u poplavljenim područjima Istočne Slavonije lovci Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije su pokazali svoju solidarnost i veliko lovačko srce.

Temeljem iskustava s poplavama u sisačko-moslavačkom kraju koje su se uz ovdašnje rijeke dogodile ove i prošle godine, lovci su za samo jedno prijepodne preko svojih članova i prijatelja u gospodarskim i trgovačkim tvrtkama prikupili razne potrepštine i kao donaciju sutradan prevezli u sabirni centar u Općini Cerna. Pored toga osigurali su potrebite namirnice i meso divljači, te za volontere na radovima i zbrinute mještane skuhali 400 porcija gulaša.

Donatorsku akciju ostvarilo je dvadesetak lovaca od kojih najviše iz lovačkih društava Fazan Petrinja i Staza iz sela Staza, a cjelokupan posao predvodio je predsjednik županijskog Lovačkog saveza Vlado Kireta.

Lovce sisačko-moslavačkog kraja dočekali su u Cerni predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak i Jozo Tesla, predsjednik LD «Jelen» Cerna koji su u ovoj zajedničkoj akciji pokazali i dokazali da su lovci i lovačka organizacija značajna društvena snaga koja može kvalitetno odgovoriti izazovima i većih katastrofa.

LS Sisačko moslovačke županije, 02.06