LS Virovitičko podravske županije - redovna skupština

Napisao/la  Petak, 13 Lipanj 2014 00:06

Lovački savez Virovitičko-podravske županije održao je svoju redovnu godišnju skupštinu 06.06.14. u Slatini. Uz nazočnost 33 zastupnika od ukupno 37 skupštini je nazočio i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak, izaslanik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije Tomislav Mikulić te predsjednik Gradskog vijeća Slatine Robertino Repić kao i mnogobrojni uzvanici.

U vrijeme elementarne nepogode velike hladnoće i leda, Lovački savez Virovitičko-podravske županije u veljači ove godine bio je među prvima koji je pomogao primorsko-goranskim lovcima kukuruzom za prihranu divljači, a u svibnju bio je možda jedini Lovački savez koji se uključio u prikupljanje i dostavu vode i prehrambenih namirnica u slavonska područja stradala u poplavama.

Rekao je to, između ostaloga, predsjednik županijskoga Lovačkog saveza Miroslav Buneta na održanoj godišnjoj skupštini u Slatini. U povodu Dana Virovitičko-podravske županije Lovački savez prošle je godine dobio Povelju zahvalnosti za izuzetne rezultate i osobiti doprinos razvoju lovstva na području županije. U sastavu Saveza djeluje 31 lovačka udruga, dva lovozakupnika državnog lovišta i jedan lovozakupnik zajedničkog lovišta, s ukupno 1.416 lovaca.

Skupština Lovačkog saveza VPŽ 33U županiji se nalazi 21 županijsko i 12 državnih lovišta. Stanje divljači u svim lovištima dostiglo je razinu propisanu lovnogospodarskim osnovama. Prirast iz postojećeg matičnog fonda divljači ne ostvaruje se prema očekivanjima, prvenstveno zbog vremenskih nepogoda koje svake godine zahvate neka područja županije, ali i zbog drugih čimbenika, kao što je primjena pesticida i herbicida u poljoprivredi.

 Veliki uspjeh koji je popraćen uručivanjem priznanja jest izgradnja i završetak 18 Lovačkih domova te je najavljen i dovršetak još nekoliko njih. Ono što je pak značajno svi domovi izgrađeni su vlastitim sredstvima bez opterećivanja i  zaduživanja kroz pozajmice. S ovime Lovački savez Virovitičko-podravske županije postaje savez čije sve članice imaju svoj lovački dom.

Zlatne plakete dodijeljene su lovačkim udrugama koje su gradile ili završile gradnju lovačkih domova, a to su udruge u Rušanima, Gradini, Gornjem Miholjcu, Bakiću, Čađavici, Noskovcima, Četekovcu, Jankovcu, Zdencima, Voćinu, Detkovcu, Starom Gradcu, Špišić Bukovici, Crncu i Rastovcu, Sopju i Kapincima, udruga Vepar Slatina te udruge Fazan i Vidra Pitomača.

Lovačka priznanja zaslužnima dodijeljena su tvrtkama Diba Suhopolje, i PP Orahovica te Darku Stojevskom. Izvještajnoj skupštini Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije prisustvovao je i predsjednik Lovačkog saveza Hrvatske Đuro Dečak, kome su upućene čestitke na ponovnom izboru na tu funkciju.

Na skupštini po prvi puta predstavili su se rogisti Virovitičko-podravske županije, koje vodi prof. Zoran Vlajnić.

Radio Slatina i HLS, 07.06.
Zadnja izmjena Srijeda, 11 Lipanj 2014 17:06