Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na svom području

Napisao/la  Srijeda, 11 Lipanj 2014 00:14

Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 1.215.000 kuna za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na svom području. Natječaj je otvoren do 31. listopada 2014. godine, odnosno u pojedinim slučajevima do 15. studenog ove godine. Korisnici županijske potpore mogu biti lovozakupnici i koncesionari zajedničkih te državnih lovišta na području Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 1.215.000 kuna za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na svom području.

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2014. godine, odnosno u pojedinim slučajevima do 15. studenog ove godine.

Korisnici županijske potpore mogu biti lovozakupnici i koncesionari zajedničkih te državnih lovišta na području Zagrebačke županije. Također, korisnici potpore mogu biti i poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji i imaju prebivalište odnosno sjedište na području Zagrebačke županije, uz uvjet da se proizvodnja za koju traže potporu odvija na području Zagrebačke županije.

Potpore će se dodjeljivati za uzgoj i unos divljači u lovišta, unos trčke, uzgoj fazana i zeca običnog, osiguranje lovišta, sprečavanje šteta od divljači i na divljači, za ishođenje dokumentacije potrebne za izgradnju novih, adaptaciju i legalizaciju postojećih lovačkih domova i objekata za obradu i čuvanje mesa divljači, kao i za njihovu izgradnju, opremanje i adaptaciju te veterinarsko-sanitarnu analizu. Također, sredstva će se dodjeljivati i za uređenje objekta za obradu trofeja, izgradnju i uređenje lovačkih domova s popratnim objektima, itd. Najviši ukupni godišnji iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 290.000 kuna.

Važno je napomenuti kako je natječaj za uzgoj zeca običnog i uzgoj fazana otvoren do 15. studenoga 2014. godine. Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu prispijeća, odnosno do utroška sredstava. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/ 6009-427 ili 01/6009-426.

Popunjeni obrasci te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb, s naznakom „Zahtjev za županijsku potporu za razvoj i unapređenje lovstva“.

Dugo Selo.hr, I. G. - O., 02.06.